Edvin Hodžić: Ne nasijedajte na sijanje straha

Report

Doktor Edvin Hodžić, koji je u januaru ove godine proglašavan za primjer kolegijalnosti i dobrih međureligijskih odnosa u Crnoj Gori jer je za Božić ponudio da radi umjesto kolega pravoslavaca, prije nedjelju dana odlučio je da obustavi svoj politički angažman u Bošnjačkoj stranci (BS) nezadovoljan njenim radom, jer je samo satelit Demokratske partije socijalista (DPS). Hodžić kaže da je nekad bio u DPS-u, koji je napustio i prešao u BS jer se nadao da ta stranka može biti „korektivni faktor DPS-u i SD-u” koje vode lošu politiku na štetu svih građana Crne Gore, bez obzira na vjeru i naciju. Sada poziva Bošnjake da ne glasaju ni DPS, ni BS, te da ne nasijedaju na sijanje straha od smjene vlasti, dok na opoziciju apeluje da ohrabre manjinske narode da gradimo zajedno bolju Crnu Goru.

– U tom periodu me je oduševila jasna poruka rukovodstva stranke da su Bošnjaci konačno odložili kofere. Iako su kadrovi BS-a prisutni na svim nivoima vlasti jasno se da primijetiti da su izuzetno pasivni, čast izuzecima koji su nezapaženi. Umjesto partnerskog i korektivnog odnosa, jasno se da primijetiti poltronski odnos politike BS-a prema dva koaliciona partnera – navodi Hodžić.

Ističe da BS nije koristio mehanizme vlasti da radi za opšte dobro svih građana, već naprotiv na njihovu štetu.

– Evidentna je činjenica vođenja politike BS-a na namigivanje ostala dva koaliciona partnera i aminovanje njihovih u većini slučajeva osionih i egoističnih poteza koji nisu na korist državi i njenom razvitku u cjelini – kazao je Hodžić u ispisnici iz BS-a.

On je pozvao Bošnjake, svoje sunarodnike, dijasporu i ostale građene bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost da ne glasaju DPS i satelitske partije. Takođe, pozvao je građane da ne nasijedaju na forsiranje priče o nacionalnim i vjerskim svađama već, naprotiv, da su naše razlike uz sve naše specifičnosti etničke, kulturološke, vjerske, naše najveće bogatstvo.

– Uz to, jedna od najvećih loših politika DPS-a i koalicionih partnera je vrlo loš zdravstveni sistem, na čijem je čelu ministar koji nije ljekar već ekonomista i samim tim nije stručno kompetentan, naročito u vremenu epidemije, da vodi zdravstvo već je tu imenovan po partijskom ključu, a jedna od najgorih karakteristika lošeg zdravstva je loš standard zdravstvenih radnika i veliki broj odlazaka iz zemlje, naročito doktora usled lošeg standarda i nemogućnosti usavršavanja u struci. Građani, bez obzira na razne pritiske, imaju pravo i mogu da glasaju po sopstvenoj savjesti ili da ne glasaju, što je takođe jedno od elementarnih građanskih prava. Pozivam lidere opozicionih saveza da i u poslednjim danima kampanje ohrabre manjinske narode da ne strahuju od legitimne promjene vlasti, što je jedna od karata na koju najviše igra DPS kako bi opstali na vlasti sa svojim satelitima, već da ohrabre manjinske narode da zajednički gradimo bolje uslove za život svih u Crnoj Gori – istakao je Hodžić.

Izvor: Dnevne novine DAN

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *