Ekskluzivno: Predrag Bošković u hibridnom ratu

Mapiranje

Ekspertska Vlada u sjenci, koju čine DPS i SDP (dok SD i dalje razmatra poziv Bošnjačke stranke da uđe u eksperimentalnu Vladu), započela je analizu vojnog sukoba na Jugozapadnom Kavkazu i sastavljanje plana za slanje mirovne misije u region. Peđa Bošković (DPS) izabran je za vođu misije, a za tu poziciju ga je preporučio CV sa višegodišnjim ekspertskim iskustvom u paravojnim formacijama, a vježbao je i na poligonu na Sinjajevini. Portparol misije je Mirko Stanić (SDP), kao neko sa višegodišnjim iskustvom u političkom i digitalnom marketingu (vidi pod #Draginja #kampanja #gejmer).

Međutim, hibridni rat preuzima najopakije forme, pa su se dva eksperta umjesto u ARMeniji zatekla u virtuelnom svijetu igrice ARMA 3. Peđa je u ekstazi pred teškom artiljerijom zavikao da je vidio već nešto slično ovome, samo na drugom mjestu, ali nije mogao da se sjeti šta je tad igrao. Stanić je demantovao ovaj citat tako što je izbrisao sporni Tweet, a za našu rubriku tvrdi da je Peđa u stvari zaurlao: “Pazi, Mirko, metak!”, te da je u tom trenutku vjerovao da mu je ministar spasio život.

Razumijemo da je nakon zadnjeg krika tehnologije, oklopnog vozila naziva “Mašan”, teško razlikovati realnost i specijalne efekte, pa razumijemo ministra odbrane što je video igru zamijenio sa stvarnim dogadjajima. Ministar odbrane!

P.S. Stočari sa Sinjajevine, ne brinite. Sve je ovo samo simulacija.

Fact check: https://www.thequint.com/news/webqoof/armenia-shot-down-azerbaijani-mig-25-its-a-video-game-simulation

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *