Procurio logotip i naziv nove aviokompanije

Živa Neistina

Na licu mjesta: Norton Kasperki i vozač Džoud Džonson


Nakon što je ministar finansija i socijalnog staranja u Vladi Crne Gore, Milojko Mickey Spajić, prvog dana nove godine na Twitteru raspisao konkurs za izbor novog logo-a, imena i dizajna za aviokompaniju u osnivanju, nakon samo tri dana od raspisivanja konkursa imamo pobjedničko rješenje.

Spajić raspisuje konkurs

Naime, iz dobro obavještenih izvora saznajemo da su članovi žirija u sastavu dr Zoran Đurišić, dr Dritan Abazović i Milan Knežević tokom današnjeg dana bili na slađim, gorčim i običnim mukama tokom pregledavanja ogromnog broja pristiglih rješenja, te da je na kraju pitanje pobjednika odlučio predsjednik žirija Kenet Morison iz Londona, koji se putem ZOOM aplikacije obratio prisutnim članovima u restoranu “Lovac”.

Knežević, Abazović i Đurišić | Foto: Medojević

Kenet Morison: Nek nam je sa srećom “MontenAirGo 22”

Objava o pobjedničkom rješenju i komentaru predsjednika žirija Keneta Morisona iz Londona, greškom je dostavljena ovom Javnom Servisu umjesto onom, slobodnom od 30. Avgusta.

Morison | Foto: Privatna arhiva | Izvor: Vijesti

Saopštenje Morisona prenosimo integralno:

“Laka je bila odluka, jer građanin koji je poslao ovo rješenje vodio je računa o širokom spektru, kako to poluđeli avijatičari kažu: Kvaka 22.

Odlično se perciprira da su Jezerski Vrh (Dogodine, Njegoševa Crna Gora, SPC) i Štirovnik (Vijesti) bili Vladari u drugoj koloni u istom polju 2A – poznatom i kao Kvaka 22.

Otkako se Kvaka 22 preselila u prvu kolonu, ona sada postaje apsolutno obilježje cijele matrice crnogorske.

Kvaka 22 stoga mora i da poleti i to je u ovom logotipu i samom nazivu jasno predstavljeno:

  1. Pošto pola Kvake 22 ima problem sa lećenjem Montenegra, a druga polovina traži da Montenegro leti, neće lećeti cijeli Montenegro, već “Monten” što je nešto više od pola riječi Montenegro.
  2. Kada se izgovori riječ MontenAirGo, izgovara se kao Montenegro. Građanin koji razmišlja o pobjedi na konkursu, a ne podjeli nagrade, razumije da je to dobra odbrana pred napadima nove druge kolone i starog Kralja.
  3. Air – Osvježilo
  4. Go – Kreći, leti, ili Go ka’ pištolj, što imputira i ledinu sa koje se polijeće.
  5. 22 – simbol kvake 22, a ujedno je i distinkcija u odnosu na Prvi Montenegro Airlines, osnovan 1901/1994.”

Pobjedničko rješenje — MontenAirGo 22
Drugoplasirano rješenje — stiglo u “nepristojnom” obliku
Tagged

1 thought on “Procurio logotip i naziv nove aviokompanije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *