Lagator najavio tužbu protiv Milačića

Dopis
Saopštenje: Luka Lagator, slikar i karikaturista

Bio sam užasnut i zaprepašćen, kad sam saznao da je poslanik u Skupštini Crne Gore Marko Milačić, na svojoj Fejsbuk stranici objavio lažnu tvrdnju da sam ja autor skaradne i ogavne slike,koju sa prezirom osuđujem, na kojoj je prikazana ministarka Vesna Bratić. Prosto, ne mogu da vjerujem da se neko, a kamo li poslanik, može usuditi da, bez ikakvih dokaza, iznese jednu ovako tešku, optužbu i nisku uvredu.

Foto: FB Screenshot

Više od 55 godina bavim se karikaturom pa imam ogromno iskustvo u ovoj oblasti, tako da mi se, uz davno formiran manir i stečen instikt, nikada ne bi moglo desiti da na ovako nešto i pomislim, a ne da to uradim i objavim. Objavio sam do sada preko 6.500 radova u raznim listovima i časopisima širom svijeta, ali mi se nikada nije desilo da je neko negativno reagovao na moj rad. Naprotiv, u svijetu sam prepoznat kao jedan od istaknutijih autora u ovoj oblasti, o čemu svjedoče 124 internacionalne nagrade osvojene u najvećoj svjetskoj konkurenciji.

To je potvrđeno na svim međunarodnim festivalima i kod relevantnih institucija i faktora u našoj zemlji. Svi ti nagrađeni i selektovani radovi su objavljeni u dvije knjige i svako, ko to hoće, može da se uvjeri o kakvom se djelu radi. Zato mi izuzetno teško padaju ovi besprizorni i neshvatljivi napadi na moju ličnost, koje ja sa indignacijom odbacujem i najavljujem tužbu protiv onih koji me, tako drsko i bez dokaza optužuju.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *