Autogetoizacija

Riječ(i)Građana

Piše: Vladan Jeknić

Ovi su jebote toliko degradirali da su se u svega par mjeseci sa spike Evropa, NATO, moderno, bogato, uspješno, biznis, profit, integracije itd., uspjeli potpuno ubaciti u scenario Krsto, komite, srbijanska okupacija, nestanak države…

Nadao sam se da je to samo trenutni refleks izbornog poraza i psihološke nesigurnosti nakon suočavanja sa nepoznatom situacijom, ali jebiga, nije. Oni se stvarno uživljavaju u ulogu ostataka izdane vojske od prije sto godina.

Kako je to u stvari tužno: živ si, XXI vijek je, informatičko doba, vrijeme vrhunskih serija i filmova, dostupnost knjiga na svim jezicima je jezivo dobra, mirna politička borba na izrazito kreativne načine je sigurna (i više nego cool, pritom), a ti od svega toga biraš da budeš post truth komita koji jednostavno ne da nijednom novom narativu da preuzme primat i obogati budućnost ove zemlje kojoj ama baš ništa od onoga čega se ti plašiš ne prijeti. Prijete joj sasvim drugačije stvari, no to sad nije važno, što veli Popaj.

Ali samo je jedna stvar u svemu tome suštinski bitna: na identičan način kako su srbski nacionalisti – kao uostalom i svaki drugi balkanski tip koji se u iskazu nacionalizma ispunjava najglupljom verzijom sebe – usješno autoparodirali prihvatajući bulajićevski vizuelni identitet kao autentičan i time odgovarajući, to isto rade i ovi sa ovom komitskom šaradom i nepostojećim barjacima, plagiranim pjesmama, i generalno devedesetih godina izmaštanom estetikom. A time su na putu da dostignu i drugo važno dostignuće srpskog nacionalizma, i na taj način i formalno dokažu da su samo spin-off istog: autogetoizacija.

Izvor: Facebook

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *