‘DPS uostalom treba zabraniti’, to ne smijemo zaboraviti

KolUMnična Borba

Piše: Dejan Pejović

Sad kad su se malo spustile strasti valja reći sljedeće. Dosadno, ali neka ostane. DPS je konstantno stvarao privid uređene države.

Radi se, rabota se, kao što nikad’ nije, sve je cool, moNderno, gura se prema EU, svako malo, samo što nije. Trasiranje puta i puteva. Briselske dnevnice. Valorizacija. Pomalo pođekad, ispadne problem neki. Brzo se to utuli. Ako treba, u novije vrijeme, Luko pozove koga treba, ciljano, pa eto i Sveta onomad. Sve po Mehanizmu. Državna administracija, znalo se da radi nikako, da je na većim, a sve češće i na srednjim nivoima odlučivanja sve namješteno, korumpirano, ali opet predstavljao se to kroz PR kao singerica, kao dječije bolesti, jer Lider (smo)integracija, a Brisel alternativu vidio nije, pa bolje drži i škakavce, jer drže posjed pod kontrolom.

Vijesti i druga famelja su uglavnom najžešće kritikovale, otkako su se razišli sa prvom. Ponekad i pohvalili zdravije tkivo, kako se to nezvanično zvalo. I to je to. MANS se solidno držao, ali i oni dijagnostika, pa po strani, nakon bumerang iskustva sa protestima 2011.

In4s and Co Srpska kuća su puštali korijenje. Mnogi i kojima nije bliska ta priča, ali u nedostatku saboraca kojima je motiv uređena, a ne druga država, su i taj korov ubacili u bookmarks, jer išlo se po onoj, neprijatelj neprijatelja je moj prijatelj. Mali broj, ideološki nezasitih, gutali to zlo sa tih borbenih portala, ali uglavnom liše komentarisanja, do litija, a prethodno i do #oduprise nije se tu mnogo niko isticao od nezavisnih građana protiv DPSistema, jer što znaš, jer bilo ne bilo Milo, a UDBA, a ovo, a ono. Na Univerzitetu Crne Gore se lupom morao tražiti profesor koji bez zadrške kritikuje DPS. Tako ni za Zdravinja nismo čuli u tom smislu. Nikad. Kod pulitičara iz srpskog korpusa, prije svega DF-a je bilo, može bit’, da se uđe u Vladu, kako bi to Dačić svojevremeno najavljivao, a i niko iz nijednog korpusa, da se ne lažemo, nije realno vjerovao u pad DPS. Ni Daka. I on se varkao. Dakle i taj, nazovimo ga, srpski motivisan otpor je bio jalov, često defetistički, sve do litija.

Sjetimo se da je 2015. nakon što su nas rašćerali suzavcem sa DF protesta 24. oktobra, da je to DPS-u prošlo lišo. Nije bilo novog okupljanja. Da ne pričamo o tome, kako su nastali ti protesti, to šatorovanje, nastalo je samo i samo za vađenje posrnulog DF-a.

Da podvučem pasus. U periodu od jedne decenije samo smo imali par maltene ekscesa, da ne kažem, popularno, izolovane slučajeve, uglavnom lokalne bune, ali blokiranje neke glavne magistrale nije bila metoda dok je Mikaš vladao. Sve do litija. I to je bilo samo noć ipo. Mikaš je držao teritoriju, predstavljao se kao imperija.

via GIPHY

Sve u svemu, cijelo vrijeme DPS je radio tzv. varkanje. Imperatorsko ili imperativno varkanje. Zavisno od potrebe. Uspijevale su se te plate za javnosektoraše isplatiti iz raznih harača. Ovog puta ne pišem o nezajažljivosti prve famelje, nego onako o DPS&SATELAJT vlasti in general. Poneko je tamo i radio, jedan za četiri, vjerovatno, jer ipak nešto je i ferceralo. Znalo se da se kradinja, na veliko i malo, ali opet je prolazilo. DPS je uspijevao suvu drenovinu prodavati kao najbolje vino iz Plantaža. Imali su mašineriju od PR-a. Čak je i PINK radio za njih. Da. Sramotni Pink. Satirala se i ta uglavnom tanka alternativa, i veličali uspjesi DPS-a. NVO je tu posebno bio od ruke da to sve fino obrazloži. Kvartalno.

Sve ovo napisah, eto tako, da ipak i pored kritike ovih koji su na vlast, maltene slučajno, Mikaševom epic failu, sa potezanjem Crkve, te zahvaljujući pokojnom Đedu, i raznoraznim okolnostima i čudesima koje su prethodile, oni(nova Vlada)nisu i ne mogu biti još uvijek krivi za ovu sprdnja-situaciju u Crnoj Gori. DPS je KRIV!

DPS trpanje problema pod tepih, kupovina ljudskih duša, mafijašenje i što sve ne, doveli su do toga da se pumpao godinama jedan kazan neksanove rakije i sad kad je očepilo, štipa na sve strane. Sve je bila velja laž, sakrivena u sintagmi “dajevječna”.

Zato osim mentaliteta naroda i narodnosti koji u njoj žive , građana i građanosti, što bi rekao Śata, Mikaš joj je kuću iskopa’.

Još smo u 200 dana, za kritiku Vlade, polakote, a polako se i zaboravlja ona stara, DPS uostalom treba zabraniti, a to nije dobro zaboraviti. Praštajte, bilo je izDuška. Markovića.

Izvor: Facebook

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *