Eli?Es! ‒ “Svaki dan”

Civilizacija

“Mislimo da je ovo lijep početak, pripremamo još stvari.”

ELI?ES! je hip-hop sastav iz Kotora, nastao krajem 2020. godine kao kreativni izduvni ventil članovima, za frustracije koje je donijela prošla godina. Članovi su Milica Soković (27), Vuk Jovanović (34), Vedran Janović (27) i Ilija Maslovar (27).
Inspirisani dugo godina rep i hip-hop scenom i kulturom kako iz regiona tako i šire, kao i svojim ličnim buntovnim stavom, shvatanjem i gledanjem na svijet odlučili su da to pretvore u originalan zvuk i tekst. Vedran Janović se bavi audio produkcijom i od nedavno radi matrice, dok se Ilija Maslovar najbolje pokazao u kreiranju beatova. Vuk Jovanović i Milica Soković svoj talenat su otkrili u pisanju rima. Prijatelji već dugo godina, a od nedavno i jedan tim. Ono što ih vezuje je neosporan talenat, osjećaj za ritam i dobru muziku i najbitnije, zabava u kreiranju iste.

Za JavniServis(tačka)ME govore o procesu nastanka i realizacije njihove prve pjesme Svaki dan: „Pjesma je napravljena u jednom danu, uslovno rečeno. Iako se mimo benda već dugi niz godina družimo, od početka pandemije je to druženje bilo intenzivnije. Kao što smo i u pjesmi opisali naše monotone dane, tako je otprilike i izgledala naša svakodnevica. Relacija Sveta Vrača-Stari grad. Tu se neđe, vjerovatno, iz najvećeg očaja i depresije rodila inspiracija. Beat se dopao Vuku odmah, a tekst je savršeno legao na matricu. Cijeli proces je bio jako zanimljiv i kreativan. Od intra do outra, mada smo se svi složili da je ipak refren taj koji je kupio pjesmu. Snimali smo u stanu, od plakara smo napravili gluvu sobu, što je kasnije Vedran savršeno upakovao da zvuči. Zatim nam je i pala na pamet ideja da bi bilo lijepo snimiti i spot, kroz Kotor i prenijeti sve to na ekran uz kadrove i Svete Vrače. Pokazalo se da je to bio dobar potez, bilo je sunčanih dana, a Kotor bez turista i gužvi i pokazali smo da i to može da izgleda lijepo i da odiše nekom pozitivom, kakva god da je situacija. Spot je snimao i montirao Radoje Burzan i njemu se prije svega zahvaljujemo na sjajnoj saradnji i na realizaciji naše ideje. Mislimo da je lijep početak, a svakako spremamo još stvari da izbacimo. Do tada, slušajte ‘Svaki dan’ na svim online streaming platformama. Bačite nam lajk, šer, sabskrajb, i pratite nas đe god nas vidite na društvenim mrežama. Peace!”

Linkovi:

SPOTIFY: https://open.spotify.com/track/5NGwHmOMChvzQhBCyULjIx?si=11cb8ef543f541eb
DEEZER: https://www.deezer.com/en/track/1240097042
SOUNDCLOUD: https://soundcloud.com/eliesofficial/eli-es-svaki-dan
APPLE MUSIC: https://music.apple.com/us/album/svaki-dan-single/1553129209?uo=4
BANDCAMP: https://eliesofficial.bandcamp.com/
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/eliesofficial/
YouTube kanal: https://www.youtube.com/channel/UCffaTviUcttmty-rpgItA8g


Behind The Scenes

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *