‘Stara Garda LSCG’: Inicijativa ‘21. maj’ rezervni tim DPS-a

Dopis

Saopštenje:
Stara Garda LSCG

Da DPS nema namjeru da se mijenja i da tim procesom zamijeni svog dotrajalog predsjednika, nešto je što se lako moglo predvidjeti i naslutiti! Umjesto tog jedino preostalog valjanog političkog poteza, oni su se odlučili da građanima u vidu noviteta ponude svoj rezervni B-tim, pod imenom GI “21. maj”! Zadatak B-tima je da na svaki mogući način, vrteći jedan isti CD, o odbrani građanske, sekularne, evroatlanske, antifašističke, multietničke i multikonfesionalne Crne Gore, pokuša animirati što veći broj apstinenata i suverenista koji gaje animozitet prema DPS-u i, iste, zaobilaznim ili sporednim putevima zbirno privedu koaliciji voljenog predsjednika.

Potvrda tih namjera i planiranog izbornog inženjeringa su upravo imena samih potpisnika inicijative. Na prstima jedne ruke bi se mogli nabrojati oni koji nijesu nikad bili u službi DPS-a! Da su, kojim slučajem, ostali potpisnici inicijative pored svojih imena upisivali i klijentelističke pozicije koje su nekad pokrivali ili koje sada zauzimaju u društvu, vidjelo bi se da do njih nijesu mogli doći bez učešća ili saglasnosti bivše vlasti i voljenog predsjednika. Vidjelo bi se ko je od potpisnika dobio stan po povlašćenim uslovima, ko posao, a ko povoljan kredit?! Ko je bio čiji poslanik, funkcioner, rukovodilac, službenik, itd. Ko je enormno uvećao svoju imovinu tokom burazerske privatizacije i dogovorenog biznisa!

Između ostalih, upravo i zbog podrške ovih potpisnika, voljeni vođa je bio neprikosnoveni gospodar naših života i sudbina pune tri decenije.

Smatramo da je, između ostalih, ipak, najdegutantnija podrška bivših liberala, koji su u GI “21. maj” spremni nesebično uložiti ono što nemaju – autoritet i prestiž u društvu!

To što je nova vlast za svaku osudu ne daje nam za pravo da nijemo posmatramo rađanje nove ispostave DPS-a, sakupljene od izlizanih političkih lizalica!

Stara Garda LSCG potencira i insistira isključivo na moralnosti u politici, jer samo zbog nemoralnosti doskorašnjih vlastodržaca, dobili smo, kao surovu kaznu, novu vlast sa svim svojim apsurdima!

Možda se angažman B-tima najbolje može oslikati kroz izjavu tadašnjeg poslanika u parlamentu, inače, jednog od potpisnika GI “21. maj”, koji je svoj rad u tadašnjem ratnohuškačkom listu Pobjeda, pravdao riječima – ”valjalo je preživjeti”!

I naravno, gospodin je preživio! I usput, profitirao! I on i skoro 99 posto potpisnika GI “21. maj”.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *