Kao da je bilo nekad

Osvježilo

Kako nova vladajuća većina doživljava demokratiju

Kao u dobra stara vremena, kada je HGI znao uzeti glasove u Petnjici, po istom principu danas je u selu Javljen u okviru nikšićkih izbora preovladala građanska opcija. Ipak, nedovoljno da “uspjeh” bude potpun…

U selu Javljen na Goliji danas su ponovljeni “izbori”, a lista Crno na bijelo koja se borila za drugi mandat nije ga osvojila.
Od 40 upisanih birača pravo glasa ostvarilo je njih 36, koliko ih je glasalo i 14. marta.
Kako je kazao predsjednik Opštinske izborne komisije, Rade Perišić, od 36 glasačkih listića, 35 je važećih.

Za koaliciju “Crno na bijelo – Može Nikšić” koju predvodi Građanski pokret URA glasalo je 28 građana, koalicija “Evropski tim za Nikšić” koju predvodi Demokratska partija socijalista (DPS) imala je šest glasova, a koalicija “Za budućnost Nikšića” koju predvodi Demokratski front (DF) jedan.

Listi Crno na bijelo bila su potrebna 32 glasa, kako bi dobila još jedan mandat u nikšićkom patrlamentu, i to na račun DPS-a koji bi pao na 17 mandata.

Iz DPS Nikšić su saopštili da uprkos neviđenim pritiscima na građane  i, kako navode, očiglednoj političkoj korupciji od strane stranaka iz koalicije na državnom nivou, ukupni rezultat na lokalnim izborima u Nikšiću nije promijenjen, odnosno URA nije uspjela da osvoji mandat.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *