Kako se boksuje u Crnoj Gori

Riječ(i)Građana

Piše: Nikola Dončić | Kotor TV


Nebojša Šofranac vjerovatno nije najbolji, ali zasigurno jeste najpopularniji sportski novinar u zemlji. Njegova, kao i sve druge popularnosti, magnet su različitim političkim strukturama.

Dvije dominantne u Crnoj Gori, zloupotrebljavajući Nebojšine lične poteškoće, iskoristile su ga u promociji svojih patriotizama. Najprije crnogorskog, a sinoć, na podgoričkom aerodromu, srpskog. I jednog i drugog lažnog!

Sloboda i pravo na rad domaćeg novinara ponovo u nokdaunu. Primitivizam uvećan za još koji kubni metar, a iscrtavanje meta (p)ostalo konstanta političkog i društvenog življenja.

Targetirane su i ministarke Vesna Bratić i Jelena Borovinić Bojović. Prva, valjda, zbog svojih ranijih ispada i nečije bojazni da spada u glavne kotače nacionalnog restruktuiranja države. Druga, zbog namjernog kašnjenja sa vakcinacijom kako bi, kažu neki, korona satrla slabašniji, nesrpski živalj.

Prije će biti da se zaprijetilo i udarilo na ženski rod u Crnoj Gori. Za nas tako tradicionalno, a pogodno u nedostatku argumentacije. Ipak, ovdašnji muževi biju i za mnogo manje.

A za medalju, sasvim zasluženu, tukao se Petar Liješević. Naš, a svjetski vicešampion, ograničene popularnosti. Rod ispred države, otekline ispod trobojke, a znoj, nos i zubi samo Petrovi.

Blicevi i na drugom kraju grada. Mirnija i za fotografe poželjnija atmosfera. Đedo i baka izveli unuče u šetnju. Još da prošetaju pored Ljubovića…

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *