Omer Šarkić: Poruka ‘turcima’ i ‘šiptarima’ u parlamentu

Riječ(i)Građana

Piše: Omer Šarkić

Gospodo poslanici iz redova manjina, koji ste to samo po imenu.

Želim da vam poručim, ovako, polujavno – sram vas bilo. Potpuno ima pravo ona većina što nas naziva turcima i šiptarima, bolje zaslužili nijesmo. Kad sami ne čuvate svoje dostojanstvo, ne očekujte i ne treba da nam ga čuva niko drugi. Ovo se odnosi prije svega na Abazovića i Ćemana, ali i na Zoronjićku, te na SPP – da budem precizan, transparentan i jasan.
Idemo redom:

  • Glasali ste za Zakon o slobodi vjeroispovjesti bez traženja javnog izvinjenja od Mandića koji nam je svima zaprijetio sa govornice Skupštine u decembru 2019. da to nije naša stvar i da se ni slučajno ne miješamo u taj problem. Na tu fašističku prijetnju i eliminaciju od odlučivanja u donošenju zakona, partije su vam “mudro” ćutale, a onda ste dali presudne glasove da se taj Zakon usvoji. Sramno.
  • U novoj Vladi i namještenjima manjine su statistička greška, premijer i većina Vlade se ponašaju kao da smo crkvena država, četnička ideologija je njena agenda, a vi mirno sve gledate, uredno glasajući. SPP za koju sam mislio da je nešto potpuno drugo od BS svojom šutnjom i ne izlaskom iz koalicije Crno na bijelo to takođe prećutno podržava.
  • Na Inicijativu da se proglasi Dan sjećanja na deportaciju BiH izbjeglica, predsjednik Skupštine “mudro” šuti, ne odgovarajući na nju, iako takva Inicijativa nikog ne može da vrijeđa, niti stvara bilo kakve podjele. Jednog racionalnog razloga za njeno odbijanje nema. A URA na pitanje novinara PCNEN-a da samo kažu stav o Inicijativi takođe sramno šuti. Samo par dana nakon godišnjice deportacije i ubistva najmanje 80 deportovanih građana BiH, godišnjica je ubistva Duška Jovanovića. Na komemoraciji je cijeli vrh države na čelu sa premijerom Krivokapićem i potpredsjednikom Abazovićem(i treba da budu). Nose vijence, upisuju se u knjigu žalosti, daju izjave za medije da će sve uraditi da se nalogodavci otkriju i kazne(i treba tako), posjećuju u stan suprugu ubijenog Jovanovića… A samo par dana ranije, na komemoraciji žrtvama deportacije, niko! Poslali ste niže funkcionere policije, nikakvih izjava, nikakvih obećanja da će se zločin rasvijetliti. Šutnja za nevine a ubijene građane trećeg reda, od kojih su mnogi pogubljeni na najsvirepiji način. Člana porodice koji je došao na komemoraciju niko ni kurtoazno nije primio.
  • Genocid u Srebrenici se, istina je, koristi u političkim prepucavanjima i razračunima. Na taj način se žrtve koriste na najprizemniji način. I jeste Rezolucija politikanska – po mom mišljenju, ali da Ćeman, poslanik Demokrata bude uzdržan – više je nego sramno.

Sram vas bilo, sve zajedno. Stidim vas se.
Eto, toliko od mene.

Izvor: Facebook

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *