Majka djevojčice čiju je fotografiju pokazivao Milačić: Ogorčena sam što se moje dijete koristi u manipulatorske političke svrhe

Dopis

Majka djevojčice čiju je fotografiju u Skupštini pokazao poslanik Marko Milačić obratila se javnosti pismom u kojem poručuje da će od nadležnih organa tražiti da zaštite njeno maloljetno dijete od zloupotreba u političke svrhe. Kaže da je primorana da na ovakav način reaguje na beskrupulozno uvlačenje djeteta u obračune vlasti sa opozicijom.

Milačić je braneći ministarku PNKS Vesnu Bratić našao za shodno da tokom skupštinskog zasijedanja pred kamerama pokaže fotografiju djevojčice koja je plesala pred gostima iz Turske, izjavljujući kako se u školama sprovodila neviđena indoktrinacija.

Pismo majke prenosimo integralno:

“Obraćam vam se kao majka maloljetnog djeteta koje je poslanik Milačić dana 29.7. 2021. u Skupštini Crne Gore naveo kao primjer igračice trbušnog plesa. Napominjem da moja kćerka jedinica ima 13 godina, da je odličan đak sa svim peticama i primjernim vladanjem, sada već devetog razreda Osnovne škole ‘Oktoih’ u Podgorici. Pohađa Muzičku školu ‘Vasa Pavić’ i već osam godina svira obou. Od pete godine bavi se plesom u Plesnom klubu ‘Matriks’ i na prestižnim takmičenjima kako u zemlji, tako i u inostranstvu postizala je samo najzapaženije rezultate. U plesu pod nazivom Oriental Belly Solo, Hop Style, Latin Fitness osvojila je na Fest Info Dance takmičenju u Austriji prvo mjesto. Fotografija na kojoj je moja maloljetna kćerka (tada je imala jedanaest godina), a koju je poslanik pokazao u Skupštini, nastala je povodom svečanosti u čast dana Nacionalnog suvereniteta i Dana djeteta Turske 24. aprila 2019. Među prisutnima bila je ambasadorka Turske u Crnoj Gori Songul Ozan, zatim Udruženje turskih biznismena i investitora u Crnoj Gori, predstavnici TIKE, roditelji učenika iz Turske. Nastup su pripremili đaci škole ‘Oktoih’ i djeca iz vrtića ‘Dnevna majka’ u Podgorici.

Stoga, nije jasno zašto se na najružniji način, svjesno i namjerno ovaj događaj prikazuje, kad su učesnici bili đaci škole i djeca iz vrtića. Pa, zar bi u ovoj državi iko smio da organizuje vježbanje i izvođenje ovih plesova da je to nešto vulgarno ili sramotno za djecu.

Kao roditelj, ogorčena sam što se moje dijete koristi u manipulatorske političke svrhe, zarad prikupljanja jeftinih poena. S obzirom da je pomenuti poslanik takođe roditelj, trebalo je za trenutak da razmisli o svojoj djeci prije nego je moje dijete-djevojčicu osudio i na najgnusniji način pokušao da diskredituje.

Moja kćerka uživa svu porodičnu ljubav, pažnju i podršku koju joj ukazujemo na svakom nastupu, pa i na ovom na kojem smo bili prisutni u školi. Njeni drugari i ona izveli su bogat i raznovrstan kulturno-umjetnički program koji osim ‘Belly Dancea’ nije skrenuo pažnju ‘velikim’ poznavaocima umjetnosti i zaštitnicima dječjih prava među kojima je i spomenuti poslanik.

Poslije ovakvih sramotnih nastupa političara i lažnih moralista ne čudi me činjenica da sve više mladih ljudi napušta Crnu Goru jer u svojoj zemlji ne vide perspektivu ni šansu za napredovanjem.

Za zaštitu ličnosti mog djeteta prava ću potražiti kod nadležnih organa države Crne Gore.

Ukazujem na nužnost poštovanja zakona i upozoravam političare, medije i građane da fotografije moje maloljetne kćerke ne zloupotrebljavaju za politička prepucavanja.

Ako već navodno brinete o djetetu koje se bavi plesom, razmislite kakve posljedice nosi upravo vaše neodgovorno ponašanje prema tom istom mom djetetu.”

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *