Strip autor iz Budve pomoću mora došao do publike u Italiji

Civilizacija

Miloš Albijanić, samostalni strip autor, ilustrator i grafički dizajner iz Budve, pokušava da na neobične načine dođe do svoje publike. Jedan od njih su likovne poruke u boci. U nedjelju, 13. februara iznenadila ga je povratna poruka iz Italije, kojom ga je pronalazač obavijestio da je dobio jednu od njegovih ilustracija putem mora.

Za ᴊᴀᴠɴɪꜱᴇʀᴠɪꜱ.ᴍᴇ Miloš Albijanić kaže:

„Kao umjetnička duša, samostalni strip autor volim da svoje kreacije poklonim na razne načine. Ostavim u gradu, na plaži, za djecu u dječjem parku. Ali sam odlučio da probam i ‘preko mora’. Neke boce koje sam poslao uglavnom su našli lokalci, ali ova danas je prva koja je otplovila do Italije.

Nacrtao sam crtež i sa velike ponte ga bacio u more 02.01. ove godine, da bi mi pronalazač javio da je boca stigla u Ostuni. U pitanju je organizacija koja se bavi proučavanjem ambalaže pa im je i sama boca bila interesantna. Kada su je otvorili oduševili se jer nisu očekivali da će unutra zateći ilustraciju koja dolazi iz Crne Gore, tačnije Budve. Sa pronalazačem sam se dopisivao preko e-maila.

Ovim mojim potezima želim da pokažem da Budva i Crna Gora mogu biti prepoznatljivi i po kulturi. Svijet ima poznate kule i mostove, zašto Crna Gora ne bi bila svijet u kome postoji kultura zvana: Širimo ljubav ilustracijom.”

Miloš ističe da su pronalazači iz organizacije Archeoplastica izrazili želju da posjete Crnu Goru, naročito Budvu, mjesto sa kog je poruka potekla. Ova organizacija bavi se prikupljanjem plastike iz mora, traži među plastičnim proizvodima raritete i stare ambalaže koje zatim prikuplja, obrađuje i objavljuje. Online muzej Archeoplastice može se naći na ovom linku.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *