"Bemax" arena | Izvor: Vlada CG/S.Matić

Pobjede, a ne podjele

Dežavi

Partija u cjelini koja u podnaslovu ima moćan i plemenit slogan “pobjede, a ne podjele” je isti prilično bagatelisala odavno (na samo njima znan način).

Ipak, pogledati freški primjer pod stavkom, Rovčanin-EPCG(državna firma) i njegova mirotočiva pobjeda podjele kroz isticanje Joanikijevog ordena, kao veliko priznanje od strane regulatornog (srpskog) biračkog tijela.

Nego, o tome sam već pisao, ali da bismo došli do suštine Podjele, ovaj Pobjede, da bismo je barem zeru takli, ne možemo, ako se ne odmaknemo od Partija, posebno onih koje obožavaju svoje veliko P.

Zato neću o Partiji i Partijama, već o sloganu koji bi trebao da znači plemenitu misiju “Pobjede, a ne podjele”.

Morali bismo pokušati definisati koje su to stvarno opšte podjele, a zatim kako bi trebale izgledati opšte pobjede(da bi postojala veza, između pobjede, a ne podjele.)

Ne bih van ovog cuga pisanja (baš prećerano) kontemplirao na ovu temu jer bih otišao naširoko, a to bih više ostavio za neki podcast u Matrica.Studio.

Zato ću sada na svježem primjeru, inspirisan dočekom Lavica (DPS privatizacija slavlja u nekoliko minuta pogleda na to) pokušati kroz primjer definisati kako ja vidim pobjedu.

I to pobjedu, na primjeru najveće sportske dvorane u Podgorici.

Pobjedu vidim tako što ćemo kao pojedinci i pojedinke shvatiti da niko u Crnoj Gori nema 2/3 većinu za sprovođenje svojih, ma bilo kakvih političkih nakana, posebno ne iz budžeta javnih novaca.

Iako jedna i druga trećina može napuniti sportsku dvoranu da ona bude dupke puna, to ne znači da je to pobjeda 2/3 većine.

Sjajna spoznaja, zar ne? Nekome može teško pasti, ali to je tako.

Kad je tako, sad ću ubrzati.

Dvotrećinska Crna Gora ne želi ime Bemax arene ili recimo sportski centar Prva Banka.
Dvotrećinska Crna Gora ne želi Sava centar ili sportski centar Moravu.
Pobjeda bi bila ime, zamislite, sportski centar Morača.
(Pobrojana imena najmanje imaju veze sa sponzorima, već sa identifikovanim animozitetima, jer ideologije praktično da ne postoje).

Bez CESIDA, CEMIJA, siguran sam da stvari stoje ovako.

Ako me pitate otkud 2/3 , pa to je neki solidan procenat koji je kakav takav garant Pobjede, a ne Podjele.

I rekoh, nema veze sa Partijom koja se izgubila između Sportskog centra Borisa Sava Bogdanovića i ordena Njegoša Tajnovidca čiji je (Amfilohijev) patent na pendingu u beogradskoj Patrijaršiji.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *