Apel 99

Živa Neistina

Apel ‒ Vladi Crne Gore; Upravi policije: Mitropoliji crnogorsko primorskoj; Samostalnim sindikatima; NVO-ima; i svim povezanim činiocima.

Pred nama su KLJUČNA tri mjeseca borbe protiv opasne zarazne bolesti koja se kao crna sjena nadvila nad čovječanstvom i prijeti da nanese nesagledivu štetu ljudstvu i ekonomiji.
Naše Nacionalno koordinaciono tijelo za borbu protiv pomenute bolesti zajedno sa Vladom i svim građanima radi najbolje koliko može i zna da umanji posljedice.
Uzimajući u obzir činjenicu da je ostatak javnih službi, administrativnih kapaciteta i cjelokupno građanstvo jednom riječju besposleno ili radno angažovano u manjem obimu želimo ovim putem da uputimo APEL:

Da se u predstojeća KLJUČNA tri mjeseca riješe sljedeća pitanja, kako bi Crna Gora nakon trenutne situacije izašla čista, snažna i nastavila zacrtanim putem.

Respektivno:

– Da se riješi pitanje crkvene imovine u svjetlu Zakona o slobodi vjeroispovijesti, a koje nas je tištilo neposredno pred izbiljanje zaraze, razmotriti opciju referenduma imajući u vidu da je dijaspora na okupu, da ima brašna, ulja i tamjana;
– Da se riješi pitanje Škaljarskog i Kavačkog klana, ostalih manje poznatih, a nista manje aktivnih klanova kao i bezbjedonosno interesantnih osoba u skladu sa akcijom #ostanidoma , te novih mjera kojima imate pravo ulaska u mjesto stanovanja bez prethodnog naloga;
– Da se odradi sva potrebna papirologija po pitanju članstva i pridruživanja u Evropsku Uniju jer većina administacije nema trenutno veće obaveze.
Molimo vas da ovaj Apel shvatite dobronamjerno i učinite sve kako bi naša mala zajednica iz ovog teškog perioda izašla jača, da po okončanju ovog, grubo ćemo reći “RATA”, izađemo čisti i snažni.
– Da kao lokomotiva Balkana povučemo naprijed, jer zaista bilo bi zaista porazno ponovo se baviti ovim trivijalnim temama nakon izvjesne pobjede nad zaraznom bolešću.

Da je vječna, ne daj se mala!


Apel 99 honoraraca javnog servisa ostavljenih na ćedilu

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *