Gotov je! i ovaj put

Riječ(i)Građana
Piše: Miloš Krivokapić via Facebook

Danas je 13. jul, Dan državnosti, a u državi postoji unutrašnji okupator koji je raspisao “izbore” za friziranje diktature koji će se održati 30-og avgusta. Istraživački novinari iz “Lupe” su otkrili da ima 50 hiljada fantomskih birača u biračkom spisku, epidemiološka situacija se pogoršava iz dana u dan, a vlast ima pod kontrolom represivni aparat, podzemlje i finansijske resurse akumulirane u prethodne tri decenije, te međunarodnu podršku. Izborni uslovi su značajno lošiji nego 2016. godine, tako da je učestvovanje na “izborima” svjesno pristajanje da budete demokratska dekoracija apsolutističkog režima radi plata, privilegija, uhljebljenja i novca za partije. Da dodam i to da niti jedan opozicioni predlog ili amandman nije prošao od nelegitmne skupštine iz 2016. godine, u koju su se vratili opozicioni poslanici radi šminkanja hibridnog režima. Da ne spominjem ranije izbore u kojima su se čekali glasovi iz Rožaja, blokirali Viber i Whatsapp tokom “državnog udara” na dan “izbora”, “ko si ti da dođeš na Konik’ itd. Pošto je režim sproveo refeudalizaciju društva, onda je nemoguće očekivati da će takva vlast pasti zaokruživanjem olovkom. No, ja sam ipak voljan da učestvujem na sljedećim izborima protiv vlasti koja je izgubila svaki legitimitet, a da bih to uradio od opozicije očekujem sljedeće:

1. Pošto žele da dobiju moj glas na “izborima”, ja od parlamentarne opozicije očekujem da mi u narednih mjesec dana pruži vojnu obuku u nekom kampu sa kvalitetnim i iskusnim instruktorima i da dobijem adekvatno naoružanje i opremu. Ako vlast ima monopol fizičke sile u vidu policije i batinaša, a to je dokazala prilikom smjena lokalnih opozicionih vlasti gdje su ih istjerali govnjavom metlom, onda je jedini odgovor na silu upravo sila.

2. Nakon toga, od opozicije očekujem da 30-og avgusta uveče, neće priznati izbore ukoliko razlika između vlasti i opozicije bude manja od 50 hiljada glasova u korist vlasti. Idući korak je angažovanje partijskih infrastruktura za masovne  proteste i opštu građansku neposlušnost u smislu neplaćanja poreza, računa za struju, vodu, komunalije, povlačenje depozita iz banaka, blokadu saobraćajnica. Represivni aparat će onda koristiti silu u vidu pendreka, suzavca, gumenih metaka, a na čelu građana će silom odgovoriti oni koji ih predstavljaju u zadnjih 5 do 20 godina: Mandić, Medojević, Bulatović, Knežević, Bečić, Bogdanović, Koprivica, Lekić, Danilović, Abazović i ostali, pa ko šta ponese. Ako je hibridni režim činjenica, onda je revolucija dužnost, a to znači spremnost na žrtvu.

P.S. Pretpostavljam da vam ovo napisano djeluje kao san otvorenih očiju, ali je i san očekivati da cu izaći na izbore bez prvog koraka.

Stoga, najrealnije je očekivati borbu parlamentarne opozicije i paraopozicije za mandate, a nakon toga će ići saopštenja o ponovnoj krađi, pritiscima, batinašima, pa ponovno dekorisanje vlasti u skupštini, sve do idućih izbora 2024. godine, na kojima sigurno “pada” vlast.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *