Samozaštita od ovog režima je obavezna

Dopis
Saopštenje ANIMA-e povodom performansa koji su danas održale kod kotorskog pothodnika

Za danas (16.jul) je najavljeno svečano otvaranje pothodnika na rivi u Kotoru.

Htjele smo performansom na otvaranju, da iskažemo svoj stav povodom ovog događaja.

Informaciju o otvaranju pothodnika nismo mogle dobiti ni od koga. Za očekivati je da odgovorna uprava obavijesti građanstvo o tačnom vremenu otvaranja kako bi građani uveličali ovaj značajan događaj za buduće funkcionisanje grada.

Koji su razlozi da se u “zadnji čas” sazna informacija ne znamo, ali ne dozvoljavamo da gospodare našim vremenom (iako gospodare našim novcem) u 12 sati smo izašle sa transparentima i iskazale protest ovakvoj vlasti, politici i zloupotrebi našeg novca, prostora i slobode kretanja.

Na transparentima smo napisale :

„Odoše naši milioni u podzemlje‟
„Džaaba ste krečili, istina je vidljiva‟
„Nezakoniti, besmisleni kičeraj od naših para‟
„Samozaštita od ovog režima je obaveza‟

Napisale smo i poruku „Nemamo vremena da čekamo, neka vas čekaju oni koji su plaćeni. Mogli ste pročitati naše stavove da ste došli na vrijeme. ANIMA‟.

Apelujemo na građane/ke Kotora da ne dozvole da im se oduzme mogućnost da javno iskažu svoj stav o onome što je plaćeno njihovim novcem. Potrebna je hrabrost. Vlastodršci se moraju suočiti sa svojim (ne)djelima i odgovornošću za ono što čine u naše ime. Pothodnik su navodno izgradili za naše dobro i dobro Kotora. Vrijeme će pokazati koliko je ta investicija bila opravdana i ko je imao koristi. Dodatno ko ima koristi od kordona saksija koje u potpunosti ograničavaju slobodno kretanje građanstva.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *