Insistiranjem na izborima u avgustu se ugrožava zdravlje građana

Dopis
Dr Marko Begović, crnogorski državljanin koji živi i radi u inotranstvu, obratio se diplomatsko-konzularnim predstavnicima u Crnoj Gori i apelovao na njih da izvrši pritisak na vlast u cilju pomjeranja parlamentarnih izbora, zakazanih za 30. avgust

Posljednjih 30 dana predstavljaju jedan od najtežih perioda za naše društvo. Usljed pogrešne ekonomske politike, veliki broj stanovništva je u riziku od siromaštva. Zdravstvena kriza se usložnjava, umnogome zbog partijskog, a ne državničkog odnosa. Trenutno je preko 1400 inficiranih građana virusom COVID-19, tj. preko 230 inficiranih građana na 100 000 stanovnika, sa tendencijom oštrog porasta. Struka je izgleda pritisnuta od strane partijske ispostave u NKT, pa nažalost konstatujem da su izgubili nepristrasnost u odlučivanju.

Imajući u vidu naprijed iznijeto, a na Njemački predlog, EU je uklonila Crnu Goru sa liste tzv. bezbjednih zemalja u koje su dozvoljena putovanja. Podsjećam da su lokalni izbori u Tivtu otkazani 20. marta, a kao razlog je navedena nepovoljna epidemiološka situacija sa 14 inficiranih građana virusom COVID-19. Eksponenti Demokratske partije socijalista u organima državne uprave, insistiraju da se izbori održe krajem avgusta. Na ovaj način se ugrožava zdravlje građana Crne Gore i grubo krši član 2, Ustava Crne Gore.

Ovakva vlast je odavno izgubila legitimitet kod građana Crne Gore i ne može predstavljati pouzdanog međunarodnog partnera i saveznika. Izbori se moraju odložiti, a vrijeme koje slijedi iskoristiti da se konsoliduje društveno-politička situacija u zemlji.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *