Samo pametno

Riječ(i)Građana
Piše: Branko Dujović via Facebook

Preko 95% ljudi je na istoj strani, gdje je bitna vladavina prava, odustvo korupcije, nepotizma i partijskog zapošljavanja. Istina, neki još negiraju ili su u strahu (strah je stvoren od bivšeg režima ubacivanjem raznih babaroga i stvaranjem vještačkih podjela).

Zato se ponašajmo u skladu sa tim. Racio je sada najbitniji, ne dozvolimo da proradi emocija i revanšizam, ne nasijedajmo na provokacije. U ogromnoj smo prednosti da krenemo u dugotrajan proces oporavka i postavljanja stvari na pravo mjesto u ovoj divnoj državi. Spustite loptu na zemlju, izdignimo se, ne dozvolimo bivšem režimu da ovu borbu spusti na njihov prljavi teren. Principi na kojima Zdravko, Aleksa, Dritan, ekipa iza njih i svi mi koji smo im dali glas baziraju promjene je sve ono što nam treba da ovo društvo učinimo mnogo boljim.

Niko ne krije da je posao ogroman ispred nas, sa rupom koju je DPS ostavio na svim poljima, ali polako. Svaki početak je lijep i težak. Jedini kojima ova promjena ne prija je vrh DPSa i sa njima povezana lica.

Imamo veliku šansu! Racio, racio, racio. Samo pametno.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *