Par korisnih Covid statistika

Report

Piše: Draško Lončar

Rezultati vakcinacije

  • Grafici sa brojem aktivnih slučajeva u zemljama koji su lideri u vakcinaciji stanovništva:
  • Pri čemu sve tri zemlje dominantno ako ne i isključivo koriste svaka jednu od tri vakcine: Rusija Sputnik V, Velika Britanija AstraZeneca a Izrael Pfizer.

Kretanje epidemije u CG

  • Zanimljiva je činjenica da smo u Crnoj Gori, od početka jula (kad je u stvari i počela prava epidemija) najmanji broj zaraženih imali, nikad nećete pogoditi kad – 30.08.2020. godine.

Nakon toga, a nešto i prije toga, smo imali predizborne skupove, postizborne skupove (slavlja i tugovanja), patriotske skupove na Cetinju i u Podgorici, sahranu Mitropolita, komitski skup pred Skupštinom i na kraju izbore u Nikšiću.

  • Ipak, za sada je vrhunac epidemije dostignut 23.11.2020. godine, u tehničkom mandatu Vlade Duška Markovića, u vrijeme kada je ministar zdravlja bio član Socijaldemokrata Kenan Hrapović, koji nisu obezbjedili vakcine za građane CG, iako je to moralo da se uradi tokom njihovog mandata.

Vjerovali ili ne, od stupanja na dužnost nove Vlade, broj zaraženih je u opadanju, iako se u međuvremenu pojavilo nekoliko novih, zaraznijih sojeva virusa.
Takođe, treba reći i da je u zadnje vrijeme broj zaraženih u porastu, kao i smrtnost, što treba sve da nas zabrine.

Izvor: Twitter

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *