Predsjednik ljudskih prava

Riječ(i)Građana

Piše: Dževdet Pepić

«Umjesto “Više niko ne smije i ne može da ugrožava SPC, niti srpski narod u CG” kako je izjavio poslanik DF-a Jovan Vučurović. Ako se još zna da je g. Vučurović i predsjednik skupštinskog Odbora za ljudska prava i slobode.»

Mislim, a i trebalo bi da je tako, bolje, principijelnije i korektnije bi bilo da je izjavio da “više niko ne smije da ugrožava vjernika bilo koje konfesije, kao niti bilo kojeg građanina Crne Gore”!?
Za ovu i ovakvu drugu izjavu i “mjesto mu ga daje”.
Pa pobogu on je izabran za predsjedavajućeg u Odboru, koje se treba brinuti o zaštiti ljudskih prava i sloboda u najvećem zakonodavnom tijelu Crne Gore.
A najvažniji postulat ljudskih prava i sloboda je univerzalnost i ona ne mogu da važe samo za nekoga, nego za sve.

Izvor: Facebook

Коалиција „За будућност Никшића” у Горњем Пољу: Нико више не може и не смије угрозити Српску православну цркву!

КОАЛИЦИЈА „ЗА БУДУЋНОСТ НИКШИЋА” У ГОРЊЕМ ПОЉУ: НИКО ВИШЕ НЕ МОЖЕ И НЕ СМИЈЕ УГРОЗИТИ СРПСКУ ПРАВОСЛАВНУ ЦРКВУ!

Коалиција „За будућност Никшића” наставила је побједничку кампању у Горњем Пољу.

👉 Функционер Демократске народне партије, Видоје Кисић, обратио се окупљенима ријечима: „Ја лично немам дилему да ће носилац наше изборне листе, један млади, искусни, образовани господин Марко Ковачевић, будући градоначелник, са својим људима учинити све да препороди наш град и ово наше лијепо Горње Поље.”

👉 „Ова листа обећава да ће урадити све што је у њеној моћи за развој града, за развој привреде, за развој друштва, за развој културе. Неће бити намјештених тендера, неће бити корупције, неће бити крађе, неће бити стављања друштвеног добра у приватне џепове”, казао је предсједник Општинског одбора Демократске народне партије, Милутин Јовановић.

👉 Посланик Демократског фронта у Скупштини Црне Горе, Јован Јоле Вучуровић, нагласио је да је прошлог августа остварена велика побједа која ће бити потврђена 14. марта у Никшићу, а посебно је важно што смо одбранили наше традиционалне вриједности.

„Више нико не може и не смије угрозити Српску православну цркву, нити српски народ у Црној Гори. То је максима и порука иза које стоји коалиција За будућност Никшића. Такође, нико никада не смије угрозити било којег грађанина Општине Никшић, сви морамо бити једнаки, и пред законом и пред Богом. Све друго је чиста дискриминација, против које се боримо деценијама”, поручио је Вучуровић.

Он је казао да је коалиција За будућност Никшића у предности у односу на Демократску партију социјалиста и да ће та разлика бити још већа 14. марта.

👉 „Обновићемо ми све сигурно за много краће вријеме него што су они уништавали. Оно што прво треба да урадимо је да обновимо Црну Гору. Неће ДПС бити побијеђен само када ми преузмемо власт у Никшићу, што је сасвим сигурно и сасвим извјесно. ДПС ће бити побијеђен тек онда кад сви у Црној Гори буду схватили какви су били, и кад сви промијенимо начин размишљања и начин владања. Они који сад долазе, првенствено мислим на Марка Ковачевића, не долазе да би владали, већ да би били на услузи грађанима”, рекао је предсједник Социјалистичке народне партије, Владимир Јоковић.

👉 Носилац листе коалиције „За будућност Никшића”, Марко Ковачевић, казао је да је одлазећа власт само стварала проблеме, као и да ће се они потрудити да ријеше сваки проблем који грађани имају, јер је управо то посао сваке власти.

„То што ће зграда Општине бити зграда отворених врата за све вас неће значити да ћемо ми само сједјети тамо и чекати вас да нам дођете. Напротив, ми ћемо покуцати на сва врата у Никшићу, ући у све породице у Никшићу, да видимо какве проблеме имате, каква решења можемо да вам понудимо и да чујемо ваше мишљење о томе како ситуација може да се ријеши тако да буде боље у вашој кући, у вашој улици, у вашем комшилуку, у вашем насељу, у нашем Никшићу”, закључио је Ковачевић.

Posted by ЗА будућност Никшића on Monday, March 8, 2021

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *