Škole u Kolašinu prelaze na online nastavu, jer nema lož ulja za grijanje

Report

“Prinuđeni smo da pređemo na takav način realizacije nastave, zbog nemogućnosti da zagrijavamo školu”, kazala je direktorica OŠ „Risto Manojlović“ Dragica Ilinčić

Kolašinske osnovna, srednje, Škola za osnovno muzičko obrazovanje od ponedjeljka će preći na online nastavu zbog nedostatka lož ulja koje obezbjeđuje zagrijavanje učionica.

O tome su danas obaviješteni učenici i njihovi roditelji.

Bez grijanja će od početka naredne sedmice biti i vrtić “Sestre Radović”.

“Prinuđeni smo da pređemo na takav način realizacije nastave, zbog nemogućnosti da zagrijavamo školu. Bez obzira na sav naš trud, iz resornog ministarstva nijesu uspjeli da nam izađu u susret, a zalihe lož ulja smo potrošili. Danas ćemo dobiti i zvanično obavještenje iz ministarstva da pređemo na online nastavu”, kazala je direktorica OŠ „Risto Manojlović“ Dragica Ilinčić.

Ona je naglasila da već dvadesetak dana postoji problem sa grijanjem i da su tokom toplijih dana pokušavali smo da uštede, ali je, kako kaže, danas gorivo nestalo.

Kako Vijesti saznaju, direktorima kolašinskih obrazovnih ustanova su iz Službe za investicije i javne nabavke Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta kazali da lož ulje neće biti obezbijeđeno ni u narednih sedam do deset dana.

Nedovoljne količine lož ulja bile su problem kolašinskih obrazovnih ustanova i ranijih godina.

Roditelji su kao jedan od razloga za nezagrijane učionice, između ostalog, navodili i činjenicu da se količine goriva za grijanje raspoređuju školama prema broju učenika, a ne prema površini objekata.

Izvor: vijesti.me

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *