Mještani Rečina traže raskid koncesije za mHE Skrbuša

Report

Piše: Vuk Vujisić | PCNEN

Mjesna zajednica Rečine je uputila danas Ministarstvu kapitalnih investicija i resornom ministru Mladenu Bojaniću zahtjev za raskid koncesije za minihidroelektranu “Skrbuša“ koja se gradi na vodotoku Rečinske rijeke.


Iz ove mjesne zajednice navode da se većina mještana i vlasnika imanja čija budućnost zavisi od ove rijeke izjasnila protiv izgradnje ove mHE.

Oni u zahtjevu kažu da budućnost sela i povratak mladih upravo zavisi od ove rijeke i da nema  razvoja sela ukoliko i ovu rijeku stave u cijevi. Napominju i da će biti prinuđeni da ponovo organizuju proteste i blokade ukoliko Vlada Crne Gore ne raskine koncesioni ugovor.

Ukoliko ne dođe do raskida ugovora, mještani Rečina kažu da će se osjećati prevarenima jer je nova parlamentarna većina u više navrata obećavala da će zaustaviti izgradnju malih hidrocentrala.

Mještani Rečina su mjesecima protestovali pokušavajući da izdejstvuju obustavu gradnje ove mHE, zbog čega su i često ulazili u verbalne sukobe sa predstavnikom koncesionara d.o.o „HYDRO LOGISTIC“  Ivanom Burzanovićem, nakon čega je on podnio i krivičnu prijavu protiv mještanina Vasilija Ivanovića.

Portal PCNEN otkrio je da je jedan od mještana koji je bio za izgradnju mHE falsifikovao spisak mještana koji su saglasni da se gradi mHE.

Izvor: pcnen.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *