GP URA: NVO ‘Montenegro International’ lakrdija koju predvodi Mirna Nikčević, njen rad besmislen

Dopis
Građanski pokret URA

,,NVO Montenegro International obična je lakrdija iza koje većinom stoje opskurne i iskompromitovane ličnosti svjesne da nemaju luskuz da saopštenja, kojima pokušavaju da diskredituju svakog slobodnomislećeg građanina Crne Gore, potpišu imenom i prezimenom“, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Iz te partije su kazali da su, istraživajući rad nedavno oformljene NVO Montenegro International, došli do saznanja da iza te nevladine organizacije djeluju ličnosti koje su u javnom životu Crne Gore već prepoznate po diskriminatorskim stavovima koji se graniče sa fašizmom. ,,Naime, u osnivače te NVO, iz javno dostupnih informacija Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, navode se Mirna Nikčević, Džejson Gold, Komsa Prljić, Vesko Karadžić, Savić Rašović, Aleksandra Radoman Kovačević, Anto Janković i Predrag Marković. Indikativno je to što su, u javnim registrima, pretplaćeni na najveći stepen zaštite, sve kako javnost ne bi doznala ko stoji iza pomenute NVO“, navode iz URE.

Iz te partije su istakli da je svaki od osnivača NVO Montenegro International obilježio kontroverzama svoje javne nastupe i politički angažman. ,,U samo jednom od svojih skandaloznih istupa, nekadašnja savjetnica ambasadora Crne Gore u Turskoj Mirna Nikčević na društvenim mrežama poručila je jednom dijelu građana da bi ih “zapalila“ samo zbog vjerskog opredjeljenja. O njenom kredibilitetu nema potrebe dalje govoriti. Drugi osnivač, Vesko Karadžić bio je ispostava politike koju personifikuje Vuk Drašković. Ante Janković poznat je po pisanju kolumni za paraportal Aktuelno.me u kojima grčevito brani interese bivšeg režima. Preostali svojim stavovima iznesenim kroz brojne kolumne i tekstove za medije bivšeg režima često podstiču na netrpeljivost i podjele među građanima Crne Gore. Sve to je lako provjerljivo putem interneta“, navode iz URE.

Iz Građanskog pokreta URA napominju da je paradoksalno da takve ličnosti, kroz svoje NVO djelovanje, govore o patriotizmu i brizi za Crnu Goru. ,,Pomenuta NVO, već mjesecima sa ostalim borcima bivšeg režima, na svakodnevnom nivou targetira URU, nazivajući sve njene članove izdajnicima države, a osim toga služi se i podmetanjem i plasiranjem lažnih informacija, zbog kojih će, nadamo se, odgovarati pred nadležnim organima. Osim toga, valja napomenuti da gotovo svi osnivači NVO Montenegro International borave i egzistenciju ostvaruju van granica Crne Gore, dok istovremeno podižu tenzije u njoj, ne snoseći za to gotovo nikakvu odgovornost. Zbog svega navedenog, apsurdno je doživljavati osnivače i članove NVO Montenegro International iskrenim borcima za budućnost Crne Gore“, zaključuju iz URE.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *