Selektivna amnestija

Riječ(i)Građana

Piše: Omer Šarkić

Osim selektivne pravde imamo i selektivnu amnestiju. Naime, ministar pravde Leposavić, kako čitam – ako je informacija tačna, predložio je da se amnestiraju svi učesnici litija koji su privođeni i protiv kojih je pokrenut postupak. Za učesnike građanskih protesta takva inicijativa je izostala. Dakle, i amnestija je selektivna, vjernici imaju veće prava i u tome od nas, ubogih gradžanista.

Naime, u vrijeme održavanja litija bio je građanski protest ispred MUP-a Podgorica zbog dešavanja u Budvi. Jedan sam od dvadesetak tada uhapšenih, zbog mirnog protesta. Policija me je uhapsila dok mirno sjedim na trotoaru, ne pružajući nikakav otpor. Za navedeno postoji snimak kao dokaz. Proveo sam 18 sati u pritvoru, odveden kod tužioca – kao i ostali uhapšeni, pokrenut je Krivični postupak protiv mene – kao i ostalih.

Međutim, mi nijesmo uhapšeni na litijama, nama Bog ne pomaže, a ni ministar Leposavić, jer smo gradžanisti – građani drugog reda u novom vremenu na koje ćemo se svi morati navići. Bog ti pomogao ministre Leposaviću. Ja ću se već snaći i odbraniti sebe, bez tvoje amnestije i Božje pomoći. Kao i uvijek do sada.

Izvor: Facebook

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *