Rada Višnjić: Prije razrješenja, odustala sam od funkcije v.d. direktorke

Dopis

Povodom objave u medijima da je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, razriješila dužnosti novoimenovanu direktoricu OŠ „Jugoslavija“ učiteljicu Radu Višnjić, danas se Radio Baru saopštenjem obratila učiteljica Višnjić:

Naime, u ponedeljak, 19. jula sam dobila rješenje da sam imenovana za  v.d. direktora moje škole ,,Jugoslavija” u kojoj sam dobila neregularan otkaz, što će se na Sudu dokazati.

Kako je politička javnost burno reagovala, jer sam deklarisana kao nacionalna Srpkinja, pa su me opet pokušali neistomišljenici diskreditovati kao ličnost, po ustaljenom običaju i kako je moja ministarka nasjela na sve te necivilizovane reakcije i najavila razrješenje istoga dana, ja sam sjutradan, u utorak obavijestila Ministarstvo preko njenih ljudi, da odustajem od potpisivanja rješenja zbog pritiska koji je izvršen na moju ličnost i obavijestila moju sekretaricu škole da neću preuzetu funkciju i da ne želim to radno mjesto.

Tako mislim da je bilo poštenije da je moja ministarka saopštila javnosti istinu, nego što je ćutala o tome i danas poslala poštom moje razrješenje.

Rada Višnjić
Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *