Nije Šole što mu zbore…

Riječ(i)Građana

Piše: Dževdet Pepić

Niti želim, niti hoću, niti mi je cilj da branim i odbranim URU. Iskreno i sam imam dosta primjedbi na djelovanje ovog političkog subjekta.
Ali, kao čovjek, osjećam više nego obavezu da kažem nešto o jednom vanredno dobrom čovjeku.

Napadati, vrijeđati, nazivati Slavka Šola Jankovića “izdajnikom” i “ništa robom”, ne samo da je krajnje nepricipijelno, nečinjenično, već je i veoma, veoma nisko.
Malo je tih i takvih kao što je Šole i, poznavajući ga poodavno, ne možete me uvjeriti, da je on “izdajnik”. Kao i to da ima nekog koji voli više Crnu Goru od njega!!!

Zaista, ne znam puno onih koji ga napadaju. Ali da li među njima ima možda i onih kojima je mjera ljubavi prema Crnoj Gori dočekivanje aplauzima Mila i Veljovića? Koji su to kojima su oni postali zaštitnici Crne Gore ‒ ne znam. Pa pobogu ljudi, da li svi mislite da smo zaboravni. Što je to Milo uradio dobro za Cetinje? Ko je Cetinje urušio za ovih 30 godina, ne samo ekonomski? A kakva je uloga, i ima li je u tome i Veselina Veljovića? I eto oni su “patriote”, a Šole i još neki izdajnici. Da nije surovo žalosno bilo bi smiješno.

Tačno je da postoje mnogobrojni problemi i pitanja koja muče Crnu Goru. Što je Milo uradio konkretno na rješavanju tih pitanja u ovih 30 godina? Uz to postavlja se i pitanje za neke iz SDP-a koji prozivaju Šola i još neke za “izdajstvo”. Pa pobogu, zar ti isti nijesu bili na vlasti (ja bih rekao braku) 18 godina sa DPS-om.
I kada smo kod tih i takvih pitanja ‒ Ko je i što je radio protiv obnavljanja CPC? Ko je pokojnog Antonija Abramovića vrijeđao? Zašto niko nije nešto od njih, sem deklarativno, uradio po pitanju crkve. Ko je, kada i na koga upisivao crkvenu imovinu? Ko je, kada i sa kime ložio badnjak? I mnogo, mnogo toga još!

Nije usporedba, sa ovim sadašnjim ‒ ali moram reći i to, da su neki od ovih koji danas brane Crnu Goru na javnu scenu 1988/89 došli uz pomoć Sloba Miloševića i tada se žestoko zalagali za odbranu srpstva, svim sredstvima. A kada su “preokrenuli” ćurak i postali “ultracrnogorci” prije 20 godina optužili i jedan i jedinstveni i najčasniji LSCG i najčasniju ličnost crnogorskog višestranačja, Slavka Perovića, da “šuruju sa Beogradom”.

Slavko Šole Jankoviću, ti si bio i za mene ostaješ čovjek!!!

Izvor: Facebook

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *