Đed Mraz je antivakser?

Umjetnost

U susret Novogodišnjim i Božićnim (ili obrnuto) praznicima (ili blagdanima), na YouTube-u je osvanula pjesma sa naslovom prikladnim za ispraćaj tekuće godine – „Deda Mraz Antivax”.

U želji da proširimo praznični/blagdanski duh i podstaknemo javnost na iskren i otvoren dijalog o aktuelnim temama, prenosimo kratak razgovor sa autorom komada, koji nam se predstavio kao Mister M.

🅹🆂: Otkuda to da je Đed Mraz antivax?

Mister M: Deda Mraz je antivax djelomično zato što se boji pikice, a drugim dijelom zato što je dezinformiran. Naime, gore u Laponiji, ili gdje već djedica živi, nema puno knjiga pa i jedna knjiga čovjeku može promijeniti život. E sad, koja knjiga, to je pitanje. Vrlo lako je moglo bit i da mu je neka druga knjiga dopala u ruke, pa bi dobri djedica bio procijepljen. Ovako nije.

S druge strane, Krampus, koji je roker u duši, i koji je kao i svaki pravi roker prodao dušu vragu, on je puno otvoreniji za probat razne stvari. Tako da se on cijepio, uz određene nuspojave. E sad dolazimo do problematike za našu dječicu, jer kako djedica nije procijepljen – nema pass. A tko nema pass, ne može do vas. A šta će bit s poklonima? Ne znam. Ali Krampus može preko granice i prijeti svojim šibama…

🅹🆂: Kojoj se publici obraćate, mladima do 77 godina ili starijim antivaxerima?

Mister M: Ovom lijepom i zaraznom pjesmicom se obraćam svima, jer previše je podjela u današnjem društvu. Mislim da se svatko može pronaći u ovoj pjesmi, i vakser i antivakser, da tako kažem, i ja ih sve pozivam da zapjevaju i mrdnu guzom.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *