Ali, to je sitnica

Riječ(i)Građana
Piše: Slobodan M. Radović | via Twitter

Velika zabluda građana, koju vidim i na Tviteru (u zavisnosti od ličnih simpatija) jeste da političarima, pogotovo ovim mlađima, olako progledamo kroz prste za neke sitnice. Jer to su samo sitnice, šta je to u poređenju sa milionskim lopovlucima, itd itd.

Varate se grdno ako mislite da oni koji su skloni da sakriju, sklone, uzmu ili daju neke takve “sitnice” neće dan za danom podizati prag prihvatljivog “sklanjanja”. Podsjetiću da ovi što danas nose Luj Viton od 5000 € su onomad krenuli u džemperima. I počeli sa sitnicama.

Zadatak svakog građanina jeste da im ne dozvolimo ni sitnicu, od starta. Jedino tako ćemo nekada dosanjati san o vlasti u službi građana. Ili će makar naša djeca to dosanjati. I to neće donijeti ni političari, ni mediji, već samo građani, stalnim pritiskom.

Nećemo dočekati takvu vlast tako što će tamo doći neki super pošteni, već tako što ćemo podići prag prihvatljivog i uvesti nultu toleranciju na svaku nepravilnost. Ne čekajmo da uđu u Luj Viton, naučimo ih redu dok su u džemperima.

Ova mlada ekipa, koja je budućnost političkog života u CG, može biti dobra ekipa. To da li će biti dobri ili ne, ne zavisi od njih nego od nas.

„Obaveza svakog časnog građanina je da bude protiv vlasti.”
Ruso


Objava je prenešena uz saglasnost autora

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *