Zaista svašta Crna Gora može da izdrži Izvor: YouTube/Screenshot

Vlada spleta nesretnih okolnosti

Riječ(i)Građana
Piše: Vuk Maraš | via Facebook

Dobili smo 43. Vladu – neka nam je sa srećom svima, pa da je brže promijenimo od one prethodne.

Moj današnji vizuelni utisak jači je od svega što sam čuo. DPS ponovo sjedi na desnoj strani sale, a budući članovi Vlade, uključujući i moje dvije drugarice (ex NVO) – kad god se kamera okrene – cerekaju se to što mogu.

Da li zbog Dritanovih fora ili blizine DPS-a, to ne znam. Ali meni nije bilo smiješno. Naprotiv. Osjećam veliku mučninu.

Što god da im se motalo po glavi u tom trenutku, valjalo je da su bili svjesni da se cerekaju većini građana koji za ovo što se desilo – nisu glasali. Imace i građani, ubrzo, priliku da to cerekanje uzvrate.

Krivokapićeva Vlada je morala da ode. To sam pričao dok ga je Dritan kovao u zvijezde. Njega, Vesnu Bratić i slicne apostole. Dok je objašnjavao kako se na Belvederu čuva kokain i dok je prijetio poslanicima bivše vlasti kako su na spisku u sred Skupštine. Danas su ga ti isti, sa spiska, glasali za premijera. U sred te iste Skupštine.

Ova Vlada je splet nesretnih okolnosti, u jednoj zemlji zarobljenoj između sistemske korupcije i vjerskog fanatizma. Prepunoj političara skromnih kapaciteta i neskromne ambicije.

Čudu se nismo mogli isčuditi kad je npr. bio izabran novi direktor EPCG – bez (ikakvog) iskustva i sa “pisanjem drafta saopštenja za predsjednika partije” u biografiji, kojem je povjeren najveći privredni sistem u državi. Da partijski zapošljava. Danas, neki sličnog radnog iskustva, a mnogo manje naobrazbe postali su članovi Vlade. Izuzetno skromnih kapaciteta čak i za sluzbenička, a ne ministarska mjesta.

Jesu li ovoj novoj Vladi pomogli DF, Demokrate i ostali kojima je do te mjere zadnjica zinula za fotelje, svoje, najuže familije, pa kad je nešto ostalo – i za partijske aktiviste?! Jesu naravno. Da nije toga bilo, ne bi par desetina ljudi po ulicama branilo “izbornu volju”. Toga i drugih “mudrosti” kojima su se bavili – utkrivanje ko ce biti Crkvino omiljeno dijete, ko će najgore da ponizi sve one koji drugačije misle, i tako redom.

I na kraju, nemoj da neko krivi DPS za ovo što se desilo. DPS je sjedio, jeo kokice i gledao političku Zadrugu post 30-avgustovske parlamentarne većine. Pa su zadrugari na kraju otišli u DPS da ih mole za glasove, kako bi sastavili ovo što smo noćas dobili.

A dobili smo gomilu demagogije i velikih obećanja.

Jedino nam nisu obećali da ce Draginja da zaigra Moravac, zajedno sa Jokovićem koji će da igra Sotu i to na sred Obilića poljane. Dok im Ervin, na guslama, sa istog onog guvna na kojem je Krivokapić (Ranko) volio da sjedi, svira “Oj svijetla majska zoro”.

Mada, polako. Cirkus je zaista tek počeo.

Može Crna Gora. Zaista svašta Crna Gora može da izdrži.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *