Iskrena rekapitulacija političke scene Abazović i Đukanović | Izvor: Predsjednik CG

Saldo je nula

Riječ(i)Građana
Piše: Vuk Maraš | via Facebook

Jedna iskrena rekapitulacija naše političke scene.

Potpisaće se i Ugovor sa SPC i ući će se u Otvoreni Balkan jer – najvećem broju partija ne odgovaraju izbori.

DPS će morati da “proguta” vraćanje na onu neradikalizovanu verziju, prije nego su (iz interesa) postali Komite jer – mnogo je putera na glavi. Ako žele da sačuvaju partiju, plus da nastave po dubini, moraće da igraju igru. Jer one moći od ranije nema. Svakako, vjerovatno će im ovo izlaženje u susret ostalima donijeti i čuvanje funkcionera od krivičnog progona. Zato – “platiće” samo neki iz pravosuđa. A momci sa Dritanovog “spiska” – tipa Brano, Petar, Migo i ostali nastaviće da budu uzorni građani.

URA živi dječački san – Dritan premijer, grdilo funkcija za malu partiju, misle da nas mire između sebe, ne kapira(ju) da neki lideri zemalja iz regiona (da, množina) sa njima igraju bukvalno kockice (sjećate se toga kad smo bili mali?). Mesijanska uloga, ispostaviće se, u Teatru apsurda. Od vladavine prava – što ste gledali – gledali ste. Od spiska – od njega je neko napravio papirni avion koji je lebdeći stigao do Vračara (grad Beograd) – tačno na mjesto gdje živi Sveto Marović. Kao slobodan građanin.

DF izigrava opoziciju sa par saopštenja i smiruje birače jer – njihovo ćutanje donosi Ugovor sa SPC i Vučiću Otvoreni Balkan. A ni ova mjesta po dubini nisu “za bačit”. I nadaju se da će za ovu poslušnost biti nagrađeni. Onda će, kad se sve ovo završi, da se vrate agresivnoj retorici i postupcima, kako bi nas “uvjerili” da su oni vazda bili opozicija. A mjesta po dubini dobili jer imaju najbolje kadrove.
SDP opet igra životnu rolu opozicije u vlasti. Jednako uspješno kao i prošli put. Draginja svaki drugi dan obara Vladu, dok nam Raško i Ranko sa sjednica te iste Vlade objašnjavaju pravno-političku terminologiju.
Demokrate – eh, Demokrate. Ljuta opozicija. Od svega istorijskog i najvećih od najvećeg ostadoše otpremnine po dubini i zapošljena rodbina, prijatelji i partijski aktivisti po državnim preduzećima. I onaj orijentalni svečani salon u Skupštini. Dok ga Danijela ne prekreči.

SNP je vjerovatno shvatio da je bio glup što i ranije nije ušao u koaliciju sa DPS. Funkcije, po visini, dubini, širini. Konačno su opet ultimativni zaštitnici Pravoslavlja, Srpstva, Vizantije i svega drugoga, samo da vidimo kako će to da valorizuju na izborima.

SD – isto ljuta opozicija. Malo ih zeza onaj stan Damira Šehovića, Ramada, partijska uhljebljavanja i slične “sitnice”. Inače bi nam davno postavili aršine za moral i etiku. Ali srećom, kod nas memorija kratko traje.
Milojko, Jakov i Zdravko, nepodijeljeni i nikad složniji, prave ipak dvije stranke. Kunem se u selfie da je tako.

A ostali – prostrli se po dubini i širini i ne filozofiraju puno, bez kad se mora. A srećom ne mora se puno.
Crna Gora, tu i đe je bila. Ista kakva je bila. Samo sa lošijim PR-om. Što bi Milo rekao – saldo je nula.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *