Kainova statua u Parizu, Henri Vidal | Izvor: Getty Images

4 scene iz crnogorske debilane

In medias res
Piše: Dopisnik na izmaku snaga

Nije se dugo čekalo nakon izborne noći da prozbore vaskoliki analitičari, doktori filozofije iz momišićkih pekara, vlasnici mnogobrojnih dupeuvlakačkih pehara, dokoni mornari zelenih jedrilica… Bez puno uvoda, daćemo kratak pregled najznačajnijih momenata u prethodnih dan ili dva skupljih vijeka.

1. Ranko Đonović na gradskoj anesteziji

Nekadašnji lider LSCG-a, trenutno bliži Miroslavu Gedži Vlahoviću nego Miroslavu Miru Vickoviću, obreo se po sedamstoti put na Gradskoj televiziji da nas udostoji svojih briljantnih ideja. I zbilja, ovoga puta je rekao nešto pametno. Kaže da je njegov narod zaostao u razvoju. Da to ne kaže dorat marke Đonović i da to ne kaže iz partijskih pobuda, apsolutno bih se saglasio sa gospodinom. Sa tim što bi u tom slučaju morali dosljedno da ukažemo na sindrom Božene Jelušić koja gorku istinu saopštava isključujući sebe iz jednačine. Dakle, zaostao u razvoju – aspolutno. You included, honey.

2. Željko Ivanović – od maskote do grobara crnogorskog novinarstva

Obradovao nas je dični Dakićevac još jednom kolumnom epskih razmjera budalaštine, u kojoj pokušava da kombinuje stilove Lukovića, Basare i Vešovića, po ko zna koji put neuspješno. Nesojski tvrdi kako je Milo Đukanović sa malo više takta zapravo mogao ostati otac nacije. Po notama one čuvene: da je Hitler ostao u granicama Njemačke bio bi slavljen kao najveći Njemac. Ali nije, honey, fakat. Isto kao što fakat Milo Đ. nikad i nikome normalnome nije bio otac nacije, bez osoblju Vijesti koje se godinama satiralo da uništi izvorne suvereniste za jeftin ćar gospodina oca. Za nas ostale, Milo Đ. je bio i ostao stečajni upravnik minijaturnog feuda. Najjači detalj smrdljivog pamfleta Ivanovića je kad kaže da je Đukanović kreirao Crnu Goru tajkuna sa vrećama punim novca i korisnicima budžetskih rezervi. Divno je kada jedan isposnik opozicionar, praktički disident, podari ovako skladnu i umjerenu opservaciju. Biće da su onih par stotina hiljada eura poreskog duga platili od članskih karata za plus zajednicu i donacija rotari kluba Zabrđe. Željko Ivanović još jedanputa pomjera letvicu na niže.

3. Srdan Kosović – od maskote do maskote

Ako se za Željka Ivanovića može reći da radi zlonamjerno, planirano i sa predumišljajem, Srdan Kosović je ona najniža vrsta prašinara koja piše tekstove kad mu neko pošalje SMS poruku. Ovoga puta na meti je bio sramotni Ranko Krivokapić sa svojom suludom idejom da lažavi patriotizam vježba tako što će ukloniti sliku Andrije Radovića iz ministarstva. Međutim, poenta je u tome da od apsolutno ničega Srdan Kosović napravi priču u kojoj se Ranko obračunava sa istorijom i pravi čistke na sada već bivšoj poziciji. I upravo zbog toga nije ni čudo što je Srdan Kosović postao S.K. čiji se tekstovi brišu dan nakon što su objavljeni. Valjda i profesora M.P. Thompsona ponekad bude sramota sopstvenih robova. Možda bolje da je pažnju obratio na nepostojanje zakona o Vladi koje apsolutno odgovara svim akterima na sceni pa je prećutno stavljen embargo na medijsku priču o tome. Ajde probij ga majčin sine ako smiješ, ima da te svedu na nivo Perice Đakovića. Mada i ovako nije nivo nešto viši.

4. Aleksandar Dragićević – dabogda crko r&r kad ga svako svira

Besramni ešalon lažne elite koja sebe naziva građanskom, progresivnom, zelenom, intelektualnom, svakog dana tone sve dublje mijenjajući mišljenja na dnevnoj bazi i prilagođavajući društvene okolnosti toliko da se zbilja moramo zapitati živimo li u Matriksu ili u Istočnom Timoru, pardon Crnoj G. Tako je nakon izbora izvjesni aktivista Aleksandar Dragićević, od ranije poznat organima fejsbuk zajednice, podijelio sliku nosilaca četiri izborne liste iz Podgorice kako loču kafu i poželio im sve najbolje. Želje su se sastojale u tome da guraju svoju priču i ne dozvole da ih pokvare ‘oni stari’. Da ne pokvare Luku Rakčevića koji je u sistemskoj udbaškoj stranci i politici već puno više od par mjeseci. Da ne pokvare loše fugovanu ex mengele ministarku iz najbezočnije Vlade u istoriji koja opet ima obraza da izađe na javnu scenu. Da ne pokvare Jakova Milatovića, budućeg deda Avrama čije genijalne ideje vode direktno u sunovrat (mjere fiskalne konsolidacije je trebalo uvesti 2020. ćukovi bezobrazni!!!!!). Da ne pokvare propalog beogradskog studenta i SNP nedonošče Šaranovića. Ako se u našoj politici zaista ne može očekivati od govana pita, šta tek reći za naše progresivne snage, a la A.D. Napredak (eto ideje za Jakova da malo pogura posrnulog kotorskog giganta). Pored takve intelektualne elite, nama idioti uopšte nisu potrebni.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *