Izvor: Shutterstock

Slučaj Milana Kneževića

Riječ(i)Građana

Izvor: Facebook


Na ovaj ili onaj način poznajem polovinu poslanika državnog parlamenta. Mahom su to teški lažovi i manipulanti, koje građani to jest narod obožavaju.

Te što poznajem, manje ili više, isključivo su tu zbog onog svog najprizemnijeg interesa.

Ne vidim razliku između njih i rijaliti zvijezda. I prvi i drugi su tu da bi stekli novac, slavu i moć. Ni Milan Knežević nje ni bolji ni lošiji od ostalih, samo je on partijsko-nacionalni “patriotizam” uspio da uveže u rijaliti šou većeg “humora” i gledanosti.

Juče se desio incident u kome su ga ni krivog ni dužnog, onako iz čista mira, napali neki ljudi? On je u nedogled trpjeo matletiranje, da bi tek na kraju uzvratio istom mjerom – saopštio nam je.

Njegova priča i opis događaja je bila udarna vijest na portalu “Vijesti” te njihovom udarnom dnevniku, bez izjava druge strane i bez izjava svjedoka koji bi takvu priču mogli potvrditi, iako je osnovno pravilo u novinarstvu da se mora čuti i druga strana.

Priča Milana Kneževića mi je djelovala potpuno neubjedljivo, ali to je moj lični utisak koji ne mora biti ispravan. Kada su najzad neki mediji uzeli izjavu druge strane o incidentu, poziv te druge strane da se pogledaju nadzorne kamere i tako razjasni slučaj bio mi je mnogo ubjedljiviji.

Sud je okrivljenog za incident pustio na slobodu poslije odgledanog snimka. Ja kao građanin nemam dovoljno podataka da prosudim ko je tu u pravu i ko je kriv, jer: nijesam odgledao snimak, ne vjerujem institucijama sistema, poslanicima i Kneževiću na njihovu riječ još manje, okrivljene uopšte ne poznajem, ali se sad već u ozbiljnu sumnju dovodi Kneževićev opis događaja.

U ovom slučaju je još zanimljivo da su Kneževiću, samo na osnovu njegove izjave, promptno dali podršku ljudi sa javne scene “iako se ne slažu sa njegovom politikom”, pokazujući valjda na taj način svoju “širinu”.

Odužih.

Ako su optuženi zaista napali Kneževića onako kako tvrdi, treba da odgovaraju.

Ako se pokaže da je govorio neistinu, onda Knežević treba da odgovara po više osnova:

  1. Lažno prijavljivanje i davanje lažne izjave.
  2. Uzbunjivanje javnosti uz širenja nacionalne i vjerske mržnje (napali su ga zbog toga jer je Srbin).
  3. Zbog javnog pozivanje na kršenje i nepoštovanje zakona (on i njegovo tjelohranitelji će ubuduće biti naoružani).

Kao javna ličnost i poslanik Knežević je dužan da trpi više od ostalih građana. Ne samo on nego i svi ostali.

Novinari, ako ih imamo, trebalo bi još jednom da prouče kodeks i počnu se ponašati u skladu sa njim.

Tagged

1 thought on “Slučaj Milana Kneževića

  1. Ovo je u potpunosti objektivna opservacija slučaja. Ima jedna stvar koja meni smeta i brine u odnosu na ovaj događaj a odnosi se na to da nijedan medij i uopšte niko nije komentarisao činjenicu iz izjave poslanika Kneževića da je on sa čitavom logistikom i automobilom ( javnim reursima koje mi plaćamo) došao na aerodrom da dočeka suprugu. Valjda je to lični , privatni posao koji bi trebao da se obavlja u privatnoj režiji i sa ličnim resursima koji našim javnim ličnostima nisu nedostatni.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *