DEMOS: Provjeriti postupanje državnih organa prema Kurgašu

Dopis

Politička partija DEMOS


DEMOS poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova i sve nadležne državne institucije da sprovedu reviziju dosadašnjeg postupanja prema građanskom aktivisti Mirsadu Kurgašu, koji je prinuđen da plaća nerazumno brojne kazne zbog svog angažmana tokom borbe za demokratske promjene.

Kurgaš, koji je bio aktivan u pokretu Odupri se i samostalno djelovao radi podizanja svijesti o štetnim odlukama vlasti na opštinskom i državnom nivou, suočen je sa desetinama procesa. Prije toga je hapšen nekoliko puta i privođen više desetina puta.

Račun mu je blokiran i on sada ne zna zbog čega. Kada je pokušao da dobije podatke o blokadi iz banke, morao je da za to plati taksu, ali je informacija koju je dobio nejasna. Kurgaš ne zna ni ko mu je blokirao račun, niti na koji iznos. Stoji samo: kazna – Uprava policije. Njemu nikada nije uručena nikakva kazna, pa nije ni mogao da je plati! Povrh svega, ne zna zbog čega je kažnjen.

Svaki građanin dužan je da poštuje zakone svoje zemlje, kao što je svaki državni organ dužan da zakon sprovodi neselektivno i, što je jednako važno, bez skrivene namjere da teroriše pojedince koji su prepoznati kao građanski aktivisti i protivnici vlasti.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *