UO Aerodromi Crne Gore bez Tivćana, lokalna vlast izražava nezadovoljstvo

Dopis

Koaliciona vlast u Tivtu “Narod pobjeđujeBokeški forumGoran Božović, časno i odgovorno za bolji Tivat” izražava nezadovoljstvo načinom izbora članova Upravnog odbora državnog preduzeća Aerodromi Crne Gore.

“Smatramo nečuvenim da se jedan od dva aerodroma u Crnoj Gori nalazi u našem gradu, a da niti jedan član UO nije iz Tivta. Nas ne zanimaju političke igre, niti nas interesuju apanaže, ali smatramo vrhunskim interesom grada način upravljanja najznačajnijim resursom u našem gradu, i smatramo obaveznim da makar jedan član ovog upravljačkog organa bude građanin Tivta. Podsjećamo da je aerodrom u Tivtu u velikom dijelu izgrađen na zemlji koju su mještani u prošlosti darovali radi razvoja grada i države, a da je nepravednim odnosom prethodne vlasti sva imovina u obuhvatu aerodroma prepisana na državu, bez adekvatnog obeštećenja prema Opštini Tivat. Sada se dešava da građani Tivta budu potpuno izopšteni iz upravljačkog organa preduzeća koji upravlja ovim resursom” naglašavaju iz lokalne vlasti.

“Očekujemo od nove vlasti na državnom nivou da ubuduće uvaže građane Tivta i njihov interes kada se odlučuje o pitanjima koja su od direktnog uticaja na kvalitet života građana u našoj lokalnoj zajednici. Bez obzira što upravljanje ovim preduzećem nije u nadležnosti lokalne uprave, mi kao legitimni i odgovorni predstavnici građana imamo obavezu da štitimo interes našeg grada” naglašavaju predstavnici lokalne vlasti u Tivtu.

NAROD POBJEĐUJE – Željko Komnenović

BOKEŠKI FORUM – Andrija Petković

GORAN BOŽOVIĆ – ČASNO I ODGOVORNO ZA BOLJI TIVAT – Goran Božović

Izvor: radiotivat.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *