Šteta što nijesu opstali

Riječ(i)Građana
Piše: Omer Šarkić | via Facebook

Načisto:

Načisto se pokazalo da smo imali većinu i Vladu koju bismo mogli nazvati složna braća, koji su svoju slogu prenijeli na poštovani i vjerni narod, braću i sestre. Šteta što nijesu opstali.

Što se tiče gospodina Jakova, on je uvijek bio protiv DPS-a. Sjećam se da je bio na čelu onih naših intelektualaca iz inostranstva koji su dali podršku protestima “Odupri se”. Među potpisnicima je trebao biti i Spajić, ali je j… nešto tada, pa nije moga’. Zdravko je bio na čelu grupe Univerzitetskih profesora koji su pružili podršku protestima. Treba’ je da govori na jednom od njih, ali je tada bio dan posta, pa nije moga’.

Milo mi je što Miloš misli da se Crkva samo malo miješa u politiku, ali samo po malo, i što je bilo veoma dobro što mu se lider na sva usta hvalio kako je manastir Ostrog, uz posredovanje i pritisak pokojnog mitropolita, pravo mjesto za pravljenje Vlade. Tada je Dritan, iskazujući ponos u parlamentu što je to upravo tako i tamo uradio, postao heroj onih za koje će ubrzo postati šiptar ‒ upravo sam tada tako napisao, u atmosferi linča za drugačije mišljenja, pogotovu takvo.

Na kraju jedna nedoumica:

Jesu li ovo one iste Vijesti koje do prije par mjeseci nijesu imali nijedan istinski kritičan stav prema Vladi i Crkvi, i koje su sve koji su imali kritičnu distancu prema njima pokušale učiniti nevidljivim?

Izvor naslovne fotografije: YouTube/Vijesti Online/Screenshot

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *