Humanitarna akcija za izgradnju kuće Izvor: YouTube Screenshot/Čojstvo

‘Čojstvo’: Pomozimo braći Korać!

Crna Gora

Humanitarna organizacija “Čojstvo” iz Berana, uz pomoć dobrih ljudi, pokrenula je akciju izgradnje kuće braći Nikoli, Vasiliju i Nemanji Korać.

Oni su kao vrlo mladi ostali bez roditelja – Milovana i Svetlane, poslije čije smrti su mirnu luku za život pronašli kod tetke Miomirke i njenog supruga. Nakon što joj je, od posljedica koronavirusa, preminuo suprug ona je nastavila da vodi brigu o njima.

Kočići za novu kuću pobodeni su na placu u prigradskom naselju Lužac, a značajan novčani prilog za izgradnju doma ovim mladićima, preko donatora u Danskoj, obezbijedio je Ranko Lončar, koji je sa svojom braćom idejni pokretač ove humane akcije.

Kako prenosi Radio Berane, za izgradnju toplog doma braći Korać potrebno je još dosta sredstava, pa “Čojstvo” poziva sve ljude dobre volje i velikog srca da pomognu u ovom velikom poduhvatu.

„Uključite se u akciju da braći Korać obezbijedimo bolje uslove za život u koji su tek zakoračili, nažalost, bez roditelja, bez onih stubova koji čine temelj svake porodice”, kazali su iz “Čojstva”.

Svi koji mogu da pomognu da braća Korać dobiju krov nad glavom sredstva za pomoć mogu uplatiti na
žiro račun: 520-15166-70 i
devizni račun: HBBAMEPGXXX
IBAN: ME25520042000000606844 (Nevladino udruženje “Čojstvo”).
Takođe, preko sajta GoFundMe prikupljaju se novčana sredstva u Americi:
https://www.gofundme.com/f/pomozimo-brai-kora

Iz “Čojstva” su za Radio Berane kazali da se Opština Berane pridružila akciji i da će izvršiti kopanje i izlivanje temelja, kao i izlivanje ploče. Dodali su da je Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” donirala 2.000, a Narodna kuhinja “Divna Veković” 1.000 eura.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *