Vikend u znaku RUBIX festivala: Sve je spremno za početak

Umjetnost

Sjutra, 28. jula 2023. godine, počinje prvi RUBIX festival u Porto Montenegru, Tivat. Festival je nastao u saradnji organizacije “Fešta” i Porto Montenegra. RUBIX će trajati od 28. do 30. jula. Ovaj događaj stvoren za zaljubljenike u umjetnost, okupiće svjetski poznata imena muzičke i filmske scene, kao i regionalne kreativne umjetnike i profesionalce iz različitih sfera.

Festivalska vrata se otvaraju u petak u 19h: muzej, izložbe, marketplace, gastro-corner ali i drugi mnogobrojni sadržaji. U 22 sata počinje pozorišni spektakl na Synchro bini – predstava “Paklena komedija” u izvedbi čuvenog holivudskog glumca Džona Malkoviča i 25 članova orkestra. U video najavi festivala, Malkovič je rekao da je uzbuđen što dolazi u Crnu Goru i što će nastupiti na prvoj ediciji RUBIX Festivala. Nakon predstave, posjetioci će na jedan sasvim drugačiji način moći da zaplešu uz poznate hitove, u izvedbi Pucinni ansambl crossover u produkciji DJ-a Kris Janga i agencije Deepsonar, sa početkom u ponoć.

Foto: RUBIX festival

Drugi i treći dan RUBIX festivala počinju u 8 sati ujutru, raznovrsnim programima rekreacije: Sound healing, joga, alternativni treninzi i sl. Nakon pauze, od 18 sati sve festivalske zone će ponovo biti otvorene, počinju kreativne radionice koje će se održavati u periodu 18h do 20h i obuhvataju: slikanje, oslikavanje garderobe, pravljenje koktela, varenje, vajanje, crtanje grafita i još mnogo toga.

Druge večeri, u Domu vojske Tivat, nastupa “Vienna calling” u produkciji Kotor Art-a, sa početkom u 20h. Od 20:30h na Synchro bini nastupa Hugo Kant, a od 22 časa i 30 minuta, poznati britanski bend Morčiba će nastupom podići atmosferu na jedan novi nivo. Noć ce zatvoriti Franćesko Tristano čiji nastup počinje u ponoć, a obilježiće ga nesvakidašnja fuzija zvukova koncertnog klavira i elektronske muzike.

Treće veče je kompletno posvećeno elektronskom zvuku. Sa početkom u 20h će nastupiti lokalni DJ Marko Čađenović, odmah zatim Novak Radulović (Notsoserious) čiji nastup počinje u 22h. Od ponoći će publika uživati uz zvuke jermenskog DJ-a Armena Mirana, dok će zadnju festivalsku noć svojim nastupom zaključiti zvijezda večeri, čuveni britanski DJ Demijan Lazarus, koji svojom dugogodišnjom karijerom garantuje provod za sve ljubitelje elektronskog zvuka.

Foto: RUBIX festival

Festival će upotpuniti poznati podkast Agelast, studio Irregular, Costmodernism i mnoga druga uspješna imena iz svijeta umjetnosti i tehnologije. Najsavremenija bina do sada viđena u Crnoj Gori, tehnološka podrška od strane Sky music produkcije, grafičko-dizajnerska rješenja studija Setup Design i vrhunski L’acoustic zvuk , učiniće da posjetioci RUBIX festivala dožive nezaboravno iskustvo u predivnom ambijentu Porto Montenegra.

Posljednji kontigent karata dostupan je u prostorijama Boka sales u Tivtu, CKZ Ribnica u Podgorici, kao i na sajtu rubixfestival.me.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *