Potop, korona i ostale pizdarije

Report
Piše: Goran Jovanović | via Facebook

Biblijski potop danas u Nikšiću nije spriječio novu navalu pacijenata zaraženih i oboljelih od koronavirusa-19. Pokušao sam pomoći kolegi u viziti, ali morao sam sa jednom sestrom pokrivati infektološku ambulantu u koju su pacijenti počeli pristizati zorom i skoro da nisu prestajali do kraja smjene. Obradili smo sigurno nekih tridesetak slučajeva. Spasio me dolazak pojačanja iz KCCG u vidu subspecijaliste pulmologa koji je nastavio rad u ambulanti. Istovremeno mladi internista nikšićke bolnice koji već danima i nedjeljama radi bez odmora i pripraviše na drugi dan nakon 6 sati je završio vizitu. Pomogla mu je doktorka-internistkinja upućena iz KCCG. Pregledali su oko 100 ležećih pacijenata. Novi prijemi čekaju da oporavljeni pacijenti izađu. Njemu je stigla druga smjena, drugi internista koji mu omogućava da malo odspava i vidi nakratko đecu. Ne smiju se zaraziti jer bi to žestoko zakomplikovalo situaciju. Mlada specijalizantkinja anestezije je uskočila da piše otpusne liste, sama, kolega koji joj je mogao pomoći se razbolio od covid-19 je privremeno ispao iz stroja. Sve što ne mora striktno u bolnicu šaljemo u Dom zdravlja ili kući na patronažu. Cijele familije su zaražene. Supružnici, đeca, đuturumi. Žena u ambulanti, muž na spratu na respiratoru. Danas su mi iz Hitne pomoći istovarili mrtvu ženu koja je već jednom uprkos malignoj bolesti pobijedila infekciju, a druga zaraza covidom-19 i upala pluća je bila kobna. Provodimo sate u spec. kombinezonima, u kojima si kao u turskom kupatilu, sa duplim maskama, sa duplim rukavicama, vizirima. Pišaš onda kad ti bešika prijeti da pukne. Piješ vodu ili ubaciš u kljun nešto kad završiš da ne pokupiš virus u momentima popuštanju žeđi ili gladi. Skoro svi koji uđu su pozitivni ili visoko vjerovatno pozitivni. Ovi momci i cure se ne ustežu da pokažu veliku zahvalnost. Do skoro se nismo ni poznavali, a ovih dana uskačemo i pokrivamo se da te je sramota pomisliti da se izmakneš ili da nešto prebaciš drugome.

Ima i kolega koji čuvaju dupe, znajući da ima onih čije je dupe jeftinije. O tome sad neću. Nevrijeme u Crnoj Gori će pomoći da se smanji stopa novog inficiranja, a vidim da se nacionalistička psihopatija sad utvrdila na Facebooku. Bolje da kenjate na mreži nego da nam barjačite. U redovima ispred covid-ambulante nema zastava, nema transparenata ni poskočica. Samo zabrinutost, ćutnja, tiha nervoza zbog čekanja…

Napisao sam ovo jer znam da ne vjerujete NKT-u iako su konačno malo odmorili od politike. Znam da meni vjerujete. Ne zajebavajte se ljudi!!! Pamet u glavu. Zbog svojih bližnjih.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *