Opposition supporters celebrate on the streets after the general elections in Podgorica, early hours on August 31, 2020. Montenegro's ruling party was a hair ahead of the main pro-Serb opposition alliance in a hotly-fought election on August 30 that left both sides without a full majority, a preliminary exit poll showed, portending uncertain coalition talks for the Adriatic nation. With little over a third of the vote share, the Democratic Party of Socialists (DPS) led by President Milo Djukanovic — in power for some three decades — looked set for its worst electoral showing in history.,Image: 555584720, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: SAVO PRELEVIC / AFP / Profimedia

Godišnjica (pirove?) pobjede

Riječ(i)Građana

Omer Šarkić:
Na današnji dan prošle godine je osvježilo i upalila se luča slobode. U čast osvojene slobode, policija je juče privela na saslušanje osobe zbog odštampanih majci za protest. Dio dojučerašnjih saboraca sa prethodnih protesta pravda akciju policije pod sledećim izgovorima: priveli su ih da objasne što znači natpis “vakat je”, da provjere da li je plaćen porez i PDV na majce. Drugi dio saboraca sa nekadašnjih protesta mudro ćuti. Da nas je Veljović hapsio i privodio zbog majci “Odupri se” kako bi nas policija ispitala što taj natpis u stvari znači ili da li imamo uredne račune za njih, isti bi onomad pisali i vikali: diktator, hunta, otpor…Pa, srećna nam sloboda. I principijelnost!


Dževdet Pepić:
Godinu dana. Biće svakakvih analiza, pisanija, osvrta… Neko će gledati ovako, neko onako…
A što bih ja u najkraćem mogao reći: Ni ona “sve je isto, samo (da li) njega nema” ?! i ni(je) bez neke?!
U ovoj godini, bilo je puno i nesnalaženja, pa i neprekidanja sa sistemom nepotizma, partijskog zapošljavanja. Nastavka prakse da se “traže” podobni, a ne sposobni…
Zaista , bio sam sretan (ali , ne i euforičan) kada se vlast prošle godine promijenila, ali, da li samo imam utisak, da se dosta nastavlja , po starom sistemu. I dalje i ovoj “novoj”, kao i onoj “staroj” najvažnija su , neprikosnoveno pitanja IDENTITETA. Nacija i vjera , su nam i “dalje profesija”. A “institucija” GRAĐANIN, i dalje je “na čekanju”.
Naravno, ima nečega i dobroga. Ali, mislim da su svakako najviše na gubitku, svi oni koji su se preko 30 godina, neprekidno borili, svim demokratskim sredstvima , da Crna Gora , što prije postane građansko i društvo, normalno za život, svih njenih građana, koji se nijesu ogriješili o zakonu i moralu.
Mislim , da je kod nas tih i takvih , “ubijeno” ono što “najduže” traje , a to je nada. I to nada , da ćemo ubrzo ući u ono što znači SREĐENO DRUŠTVO!
Znali smo dobro , da sa onom “starom” vlašću to nije bilo moguće, zato smo i bili protiv nje. Ali, nažalost ni ovi ” novi” se nijesu baš “pretrgli” da nas ubijede, da rade na tome!
Ehh, kako bih bio sretan, da nijesam u pravu!

Izvor: Facebook

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *