‘Za život’ ‒ Protest protiv uništavanja i pohare naših rijeka i šuma

Dopis

Uoči 30-e godišnjice proglašenja ekološke države Pokret Sačuvajmo rijeke Crne Gore će zajedno sa mještanima koji se bore protiv izgradnje mHE i devastacije rijeka, kao i sa mještanima koji se bore protiv nekontrolisane eksploatacije i devastacije šumskih resursa organizovati protest “Za život” u Podgorici, u nedjelju 19-og septembra, na Trgu nezavisnosti sa početkom u 12 časova.

Dok građani konstantno zahtijevaju rješavanje akumuliranih ekoloških problema – institucije i dalje ostaju nijeme i nastavljaju da povlađuju interesima privilegovanih tajkuna i dozvoljavaju realizaciju štetnih koncesija koje doprinose devastaciji životne sredine.

Dok se građani svakodnevno bore za svoja osnovna ljudska prava i naša zajednička dobra – institucije organizuju simbolične akcije ne baveći se suštinskim i egzistencijalnim problemima, nastavljajući praksu prethodne Vlade.

Uprkos svim pravnim neregularnostima zbog kojih se mogu i moraju raskinuti štetni ugovora i uprkos devastaciji rijeka i kontinuiranom protivljenju mještana – Vlada nastavlja da populističkim i senzacionalističkim izjavama obmanjuje javnost da je izgradnja malih hidroelektrana zaustavljena.

Svjedočimo i kontinuiranim protestima mještana koji se bore protiv nekontrolisane eksploatacije šumskih resursa i bahatosti privilegovanih tajkuna. Zahvaljujući ovakvoj koncesionoj politici uništvaju se naši navredniji resursi.

Pozivamo sve građane da nam se pridruže u nedjelju u 12h na Trgu Nezavisnoti u Podgorici.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *